Η Volvo θα μπει στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης στις 29 του μήνα, μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (ΙΡΟ) και μείωσε τις προσδοκίες της σχετικά με την κεφαλαιοποίησή της, μιας και πλέον αναμένει η αξία της μετοχή της να κυμανθεί έως 53 σουηδικές κορώνες (6,2 δολάρια), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φτάσει έως τα 18 δισ. δολάρια.

Το νούμερο αυτό είναι κατά 2 δισ. δολάρια μικρότερο από τη προηγούμενη εκτίμηση της σουηδικής εταιρίας, με την Geely, ιδιοκτήτρια επί του παρόντος της εταιρείας, να παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Βάσει των εξαγγελιών της Volvo, τα αναμενόμενα αντληθέντα κεφάλαια προβλέπεται να ανέλθουν στα 2,3 δισ. δολάρια (20 δισ. σουηδικές κορώνες), μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Οι μετοχές της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα διατεθούν στην ελεύθερη διασπορά προβλέπεται να αναλογούν στο 16% – 17,9% των συνολικών μετοχών της.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, οι Geely και Volvo ανέβαλαν τη χρηματιστηριακή είσοδο της δεύτερης, επικαλούμενες τις αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο και μια πτωτικά τάση στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.