Έως σχεδόν τα 20 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η κεφαλαιοποίησή της Volvo

Σχετικά άρθρα

Η Volvo θα μπει στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και η αξία της μετοχή της στην Αρχική της Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα 53 έως 68 σουηδικές κορώνες (5,29 έως 6,79 ευρώ), ένα εύρος που θα διαμορφώσει την κεφαλαιοποίησή της μεταξύ των 16,13 με 19,73 δισ. δολαρίων.

Όπως έχει ανακοινώσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την ΙΡΟ, η κινεζική Geely -η ιδιοκτήτρια επί του παρόντος της εταιρείας- θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Βάσει των εξαγγελιών της Volvo, τα αναμενόμενα αντληθέντα κεφάλαια προβλέπεται να ανέλθουν στα 2,9 δισ. δολάρια, μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Η Geely τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν σε συνομιλίες σε προχωρημένο στάδιο με τράπεζες, αναφορικά με την δημόσια εγγραφή της Volvo, έχοντας ως στόχο να φθάσει η αποτίμησή της στα 20 δισ. δολάρια. Η ΙΡΟ της σουηδικής εταιρείας αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Συμπεριλαμβανομένων των μετατρεπόμενων επενδύσεων των AMF και Folksam, οι μετοχές της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα διατεθούν στην ελεύθερη διασπορά προβλέπεται να αναλογούν στο 19,5% με 24% των συνολικών μετοχών της.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, οι Geely και Volvo ανέβαλαν τη χρηματιστηριακή είσοδο της δεύτερης, επικαλούμενες τις αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο και μια πτωτικά τάση στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...