Η JP Morgan μήνυσε την Tesla

Σχετικά άρθρα

Η JP Morgan μήνυσε την Tesla ζητώντας από την εταιρία του Elon Musk 162,2 εκατ. δολάρια, κατηγορώντας την Tesla για “κατάφωρη” παραβίαση μιας σύμβασης που συνδέεται με δικαιώματα αγοράς μετοχών (stock warrants), μετά από την αύξηση της τιμής της μετοχής της.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Tesla το 2014 πούλησε warrants στην JP Morgan, τα οποία θα πλήρωνε εάν οι τιμές εξάσκησης διαμορφωνόταν χαμηλότερα της τιμής μετοχής της Tesla κατά τη λήξη των δικαιωμάτων, τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021.

Η JP Morgan, η οποία τόνισε πως είχε την εξουσία να προσαρμόσει την τιμή εξάσκησης, δήλωσε ότι μείωσε σημαντικά την τιμή μετά το επίμαχο tweet του Musk στις 7 Αυγούστου, ότι μπορεί να βγάλει από χρηματιστήριο την Tesla με τιμή 420 δολαρίων ανά μετοχή και ότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ αντέστρεψε μέρος της μείωσης, όταν ο Musk εγκατέλειψε την ιδέα 17 ημέρες αργότερα.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει αυξηθεί σχεδόν 10 φορές από την ημέρα που έληξαν τα warrants, και η JP Morgan τόνισε ότι αυτό, με βάση το συμβόλαιο, απαιτούνταν από την Tesla να δώσει μετοχές της ή μετρητά. Πρόσθεσε δε ότι αποτυχία της Tesla να το κάνει, ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών. Όπως αναφέρει η JP Morgan στη μήνυσή της:

Αν και οι προσαρμογές της JP Morgan ήταν κατάλληλες και απαιτήθηκαν στο πλαίσιο της σύμβασης, η Tesla αγνόησε κατάφωρα τη σαφή συμβατική της υποχρέωση να πληρώσει στο ακέραιο τη JP Morgan.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Tesla πούλησε τα warrants για να μειώσει την πιθανότητα dilution της μετοχής από μια ξεχωριστή πώληση μετατρέψιμων ομολόγων και να μειώσει τους φόρους εισοδήματος.

Τον Φεβρουάριο του 2019 η αυτοκινητοβιομηχανία παραπονέθηκε ότι οι προσαρμογές της τράπεζας ήταν μια “ευκαιριακή προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές στη μεταβλητότητα της μετοχής της Tesla”, αλλά δεν αμφισβήτησε τους υποκείμενους υπολογισμούς, τόνισε η JP Morgan.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...