Δεν έχουν πολλοί ιδιοκτήτες μιας Bugatti Chiron την περιέργεια να δουν πόσα άλογα βγάζει ο 8,0-λίτρος quad-turbo W16 κινητήρας του αυτοκινήτου τους, γι’αυτό και δεν έχουμε δει στο παρελθόν το γαλλικό hypercar να ανεβαίνει στο δυναμόμετρο.

Επιπλέον, ολόκληρο το κάτω μέρος της Chiron έπρεπε να αφαιρεθεί πριν το αυτοκίνητο ανέβει στο δυναμόμετρο, με το πλήρωμα του Cannonball Garage να αποσυναρμολογήσει τον προστατευτικό επίπεδο κομμάτι του αυτοκινήτου. Η Chiron μετά βίας χωρά στο δυναμόμετρο, και όπως θα δεις τα πάντα έγιναν πολύ αργά και προσεκτικά, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του αυτοκινήτου.

Όταν βγαίνει από το εργοστάσιο του Molsheim, που βρίσκεται στη Γαλλία, ο κινητήρας αποδίδει 1.500 άλογα και 1.600 Nm ροπής. Πόσα από αυτά, όμως, φτάνουν στον δρόμο;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δυναμόμετρου, η Chiron αποδίδει 1.369 ίππους στις 6.620 σ.α.λ. και 1.577 Nm ροπής στις 5.060 σ.α.λ. Πάντα στους τροχούς. Λαμβάνοντας υπόψη κατά μέσο όρο 15% τις απώλειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης, αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας αποδίδει 1.570 ίππους και 1.813 Nm ροπής.