Verstappen: Ο Hamilton δεν ξέρει να αγωνίζεται όπως εγώ. Δεν το έμαθε όπως το έμαθα εγώ από τον πατέρα μου

Σχετικά άρθρα

Ο αυριανός αγώνας στο Άμπου Ντάμπι θα κρίνει ποιος από τους Lewis Hamilton και Max Verstappen θα στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Ολλανδός πιλότος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε μεταξύ άλλων πως εάν είχε το μονοθέσιο του Hamilton, θα είχε “καθαρίσει” την υπόθεση τίτλου εδώ και πολύ καιρό, λέγοντας πως είναι καλύτερος οδηγός από τον Hamilton.

Μετά το προηγούμενο GP, ο Verstappen επικρίθηκε έντονα για τον τρόπο οδήγησης του, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως επικίνδυνη, αλλά ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη, λέγοντας πως οδηγεί όπως έμαθε.

Δεν θα το παραδεχτεί ποτέ αυτό [πως με φοβάται]. Τουλάχιστον εγώ δεν τον φοβάμαι. Ναι, νομίζω ότι θα τον κάνω νευρικό αν με δει στους καθρέφτες του.

Είναι διαφορετικός οδηγός [ο Hamilton] από εμένα, λιγότερο επιθετικός. Δεν ξέρει πώς να αγωνίζεται όπως εγώ. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω ούτε γι’ αυτό, γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να το μάθει όπως εγώ το έμαθα από τον πατέρα μου.

Δεν θέλω να τον βγάλω εκτός αγώνα, θέλω να τον νικήσω. Κάποιοι με βρίσκουν επιθετικό, άλλοι πολύ επιθετικό και κάποιοι όχι. Νομίζω ότι είμαι ο εαυτός μου. Στα τελευταία GP πρέπει να αμυνθώ περισσότερο γιατί είμαστε λίγο πιο αργοί.

Ναι, κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω. Αν δεν σκέφτομαι έτσι, καλύτερα να καθίσω σπίτι μου. Αν δεν είχα αυτή τη στάση, δεν θα είμασταν ισόβαθμοι σήμερα και [ο Hamilton] θα ήταν ήδη πρωταθλητής.

Ο Verstappen στις δηλώσεις του πλέον δεν αναφέρει τον Hamilton με το όνομά του, ούτε λέει το όνομα της Mercedes. Απαντώντας γιατί το κάνει αυτό τόνισε:

Αυτό συμβαίνει σε μια τέτοια σεζόν. Έχουν συμβεί πάρα πολλά, γι’αυτό. Δεν είναι μόνο το περιστατικό στο Silverstone, αλλά ότι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η εικόνα που έχω για ορισμένους ανθρώπους έχει αλλάξει. Και όχι με θετικό τρόπο.

Δεν με πειράζει, δεν τους μισώ. Αλλά έχω δει ότι όταν έρχεται η πίεση, ορισμένοι άνθρωποι δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο. Τότε αναδύεται η αληθινή τους φύση.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η FIA θα ήθελε ο Hamilton να κατακτήσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του, ο Ολλανδός είπε:

Αν κοιτάξετε ορισμένες αποφάσεις, τουλάχιστον δεν αισθάνομαι ότι είναι με το μέρος μου. Στον τελευταίο αγώνα στη Σαουδική Αραβία τιμωρούμαι και άλλοι οδηγοί δεν παραπέμφθηκαν στους αγωνοδίκες μετά από μια παρόμοια κατάσταση. Γιατί ξαφνικά είναι διαφορετικό για μένα;

Το σκάσιμο του ελαστικού στο Μπακού ήταν εξαιρετικά οδυνηρή. Στην Ουγγαρία βγήκαν νοκ άουτ από τον teammate του [Valtteri Bottas] και στο Silverstone από τον ίδιο. Έχασα πολλούς βαθμούς εκεί.

Στην Αγγλία του επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων, αλλά κέρδισε τον αγώνα. Τώρα η FIA προφανώς εργάζεται στο τι θα κάνει εάν συμβεί ένα ατύχημα ανάμεσά μας και μας προειδοποιεί πως θα μας αφαιρέσει βαθμούς. Νομίζω ότι είναι γελοίο. Στο Silverstone με οδήγησε εκτός πίστας, πάνω στις μπαριέρες.

Δεν με ενδιαφέρει το hype με την ισοβαθμία και πως θα κερδίσω το πρωτάθλημα επειδή έχω τις περισσότερες νίκες φέτος. Θα έπρεπε να είχα ήδη γίνει πρωταθλητής. Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους αγωνοδίκες. Θα έπρεπε σήμερα να ήμουν ήδη πρωταθλητής.

ΠηγήDe Telegraaf

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα