Αρχική Γενικές Κατηγορίες Ελλάδα Ασφάλεια αυτοκινήτου: Έρχονται πρόστιμα από 01/01- Πως να ασφαλιστείς online

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Έρχονται πρόστιμα από 01/01- Πως να ασφαλιστείς online

0
Ασφάλεια αυτοκινήτου: Έρχονται πρόστιμα από 01/01- Πως να ασφαλιστείς online

Στη χώρα μας κυκλοφορούν περισσότερα από 650.000 οχήματα που παραμένουν ανασφάλιστα, αποτελώντας μεγάλο δημόσιο κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Ένα ανασφάλιστο όχημα που θα προκαλέσει ή θα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις και τα πρόστιμα θα πρέπει να καλύψει και τις ζημίες που θα αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

Έτσι αν κυκλοφορείς με ανασφάλιστο όχημα και εμπλακείς με δική σου υπαιτιότητα σε τροχαίο, τότε το επικουρικό κεφάλαιο θα αποζημιώσει το άλλο όχημα και έπειτα θα στραφεί εναντίον σου για την καταβολή του ποσού. Πέρα από αυτό, θα έχεις και διοικητικό πρόστιμο από την τροχαία καθώς και πιθανές ποινικές κυρώσεις.

Πλέον, από 01/01/2022 με την εφαρμογή Audit-Car της ΑΑΔΕ, οι αρχές της χώρας θα έχουν πρόσβαση σε real time στατιστικά στοιχεία και θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιο όχημα είναι ανασφάλιστο.

Πέρα από τα στοιχεία ασφάλισης, θα εμφανίζει επίσης αν το όχημα έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, αν έχει περάσει ΚΤΕΟ κ.α. Έτσι, αν κυκλοφορείς κάποιο ανασφάλιστο όχημα, φρόντισε άμεσα για την ασφάλισή του καθώς τα πρόστιμα που έρχονται είναι μεγάλα και τσουχτερά.

Πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα

Η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ασφάλιση επισύρει σήμερα αφαίρεση άδειας και πινακίδων για 6 μήνες, ενώ η πρόκληση ατυχήματος για 2 χρόνια. Επίσης υπάρχει χρηματική ποινή 500 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα που εισπράττεται υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Τέλος, υπάρχουν οι ποινικές κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα που περιλαμβάνουν φυλάκιση έως 12 μήνες και χρηματικό πρόστιμο έως 3.000 ευρώ.

Πως ασφαλιστείς αν σου σταλεί ειδοποίηση

Αν σου σταλεί ειδοποίηση πως είσαι ανασφάλιστος και πρέπει να ασφαλίσεις το όχημά σου, τότε πρέπει άμεσα μέσα σε 8 ημέρες να προβείς σε έκδοση νέας ασφάλειας και να προσκομίσεις τα αντίστοιχα αποδεικτικά.

Πλέον, με τις online ασφάλειες να βρίσκονται ένα κλικ μακριά, μπορείς να βρεις πολύ εύκολα και γρήγορα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και να κυκλοφορείς νόμιμα, δίχως τον φόβο του ανασφάλιστου οχήματος.

Αν είσαι ανασφάλιστος και λάβεις την ειδοποίηση άμεσης ασφάλισης, πέρα από την άμεση ασφάλιση σε 8 ημέρες θα πρέπει επίσης να πληρώσεις και το αντίστοιχο παράβολο ύψους 250 ευρώ. Σε περίπτωση που το αγνοήσεις, το πρόστιμο διπλασιάζεται και υπάρχουν επιπλέον και ποινικές κυρώσεις.

Τι να προσέξεις σε μια online ασφάλεια αυτοκινήτου

Μια online ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά φθηνή – αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι καλή ή ότι η ασφαλιστική εταιρεία που την παρέχει δεν καλύπτει τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Με την πληθώρα των επιλογών που υπάρχουν σήμερα, θα πρέπει να κάνεις μια σωστή έρευνα αγοράς και να διαβάσεις αναλυτικά τι όρους ασφάλισης και καλύψεις υπάρχουν σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει απόλυτα την απαραίτητη από το νόμο αστική ευθύνη που πρέπει κατ’ελάχιστο να έχει κάθε όχημα που φέρει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Από εκεί και πέρα, εσύ επιλέγεις αν θέλεις να προσθέσεις εξτρά καλύψεις όπως κλοπή οχήματος, προστασία από φυσικά φαινόμενα, θραύση κρυστάλλων, οδική βοήθεια ή ακόμα και μικτή, πλήρη ασφάλεια ιδίων ζημιών.

Σε κάθε περίπτωση, η βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης είναι η ελάχιστη ασφάλιση που πρέπει να έχεις για να κυκλοφορείς νόμιμα το όχημά σου στους δρόμους.

Που να ασφαλιστείς Online άμεσα, εύκολα και γρήγορα

Στην πλατφόρμα του Asfaleies24.gr, μπορείς να ασφαλιστείς άμεσα και οικονομικά μέσα σε 2 λεπτά. Εισάγεις τα απαραίτητα στοιχεία σας για την έκδοση των τιμών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, βλέπεις όλες τις τιμές μαζί κάνοντας σύγκριση των καλύψεων και αποφασίζεις άμεσα ποια προσφορά ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Μπορείς να προχωρήσεις άμεσα σε σύναψη συμβολαίου, να πληρώσεις online και να σου έρθει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σου. Με τη λήψη του συμβολαίου και εφόσον η ημερομηνία έναρξης ισχύος του συμβολαίου είναι η ίδια, το αυτοκίνητό σου είναι πλέον ασφαλισμένο.

Γιατί να ρισκάρεις για κάποιο πρόστιμο καθώς και τις ποινικές κυρώσεις των ανασφάλιστων, όταν μπορείς να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου με το ελάχιστο δυνατό κόστος;