Κάμερα ασφαλείας ενός Tesla Model 3 καταγράφει γυναίκα να χαράζει το αυτοκίνητο με κλειδί, και καταδικάζεται

Σχετικά άρθρα

Από τις αρχές του 2019 η Tesla έχει προσθέσει έξυπνα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά στο Model 3, τα οποία απέκτησε και το Model Υ. Ένα εξ’αυτών είναι το Sentry mode (λέγε με και TeslaCam), όπου όταν παρκάρεις το όχημα σου, αυτό παρακολουθεί το περιβάλλον του οχήματος και όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν μια πιθανή απειλή, τότε οι κάμερες του αυτοκινήτου ξεκινούν την καταγραφή video, ενώ ενεργοποιείται και ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Ένα τελευταίο παράδειγμα περιλαμβάνει ένα Tesla Model 3 και έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έπιασε μια γυναίκα να αφήνει σκόπιμα μια γρατσουνιά 10 εκατοστών στο πλάι της πόρτας του αυτοκινήτου με το κλειδί της. Η γυναίκα, η 57χρονη Anna Valente, φάνηκε σαν να έπαιρνε κάτι από το αυτοκίνητό της, αλλά η κάμερα στο μπροστινό φτερό του Tesla την απαθανάτισε να σέρνει κρυφά το κλειδί της πίσω από την πλάτη της κατά μήκος της πόρτας του Model 3.

https://youtu.be/JLBzsFiXFHM

Η ζημιά δεν έγινε αντιληπτή μέχρι που η σύζυγος του ιδιοκτήτη γύρισε σπίτι και παρατήρησε τη γρατσουνιά. Έτσι, αποφάσισε να ελέγξει τον σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου για να δει αν “έπιασε” κάτι. Το video δείχνει επίσης τη Valente να περπατά προς το Model 3, αποκαλύπτοντας το πρόσωπό της, καθώς και πλάνα από το Nissan Juke, που επέτρεψε στην αστυνομία να την εντοπίσει από την πινακίδα κυκλοφορίας.

Και ο λόγος αυτής της πράξης; Υποτίθεται πως το Tesla ήταν παρκαρισμένο πολύ κοντά στο αυτοκίνητό της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο μόνος λόγος που το Model 3 ήταν τόσο κοντά ήταν επειδή η Valente φέρεται να πάρκαρε επίτηδες πάνω στη λευκή γραμμή του χώρου στάθμευσης, για να αποτρέψει τους ανθρώπους να παρκάρουν δίπλα της, ενώ ο σκύλος της βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Ως αποτέλεσμα των πράξεων της, η Valente πλήρωσε πρόστιμο 1.078,83 λίρες Αγγλίας (€1.277) στον ιδιοκτήτη του Model 3, για την κάλυψη των ζημιών, ενώ είναι η πρώτη φορά που καταγεγραμμένο υλικό από Tesla χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική δίωξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...