Πριν περίπου 16 χρόνια, ο Colin Baker αγόρασε αυτή την BMW M535i του 1985 (Ε28) με σκοπό να την ανακατασκευάσει. Προφανώς, αυτό δεν συνέβη ποτέ, και ο Baker μετέτρεψε το αυτοκίνητο του σε tuning project.

Το μωβ (Amethyst) μεταλλικό χρώμα είναι μια απόχρωση της BMW Motorrad από τη δεκαετία του 1980, με τον Baker να είναι επαγγελματίας βαφέας αυτοκινήτων, γι’αυτό και χρησιμοποίησε ένα custom μείγμα χρωμάτων για να προσθέσει μερικές επιπλέον υπεριώδεις αποχρώσεις σε αυτό.

Επιπλέον, ο Baker θέλησε αρχικά να επιχρυσώσει το turbo που τοποθέτησε στο αυτοκίνητο, αλλά το αποτέλεσμα του άρεσε και στη συνέχεια ήθελε να προσθέτει κι άλλα στοιχεία. Ο Baker υπολογίζει ότι η αξία του χρυσού στο αυτοκίνητο είναι περίπου 5.500 με 6.000 λίρες (€6.500 με €7.150), ενώ το επόμενο σχέδιο του είναι να επικαλυφθεί και το roll cage με το ευγενές μέταλλο.

Από το εργοστάσιο, κάτω από το καπό η M535i κρύβεται ένας 3,4-λίτρων ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας απόδοσης 218 ίππων και 265 Nm ροπής, αλλά η τοποθέτηση του turbo και των υπόλοιπων περιφερειακών έχουν κάνει τον κινητήρα να αποδίδει περίπου 500 ίππους. Ο Baker σχεδιάζει να τοποθετήσει ένα δεύτερο turbo, το οποίο θα έχει επίσης επιχρυσωμένη επένδυση.

Στο χώρο των αποσκευών υπάρχουν δεξαμενές nitro, αλλά δεν είναι προς το παρόν λειτουργικές, με το αυτοκίνητο να πατά πάνω σε αερανάρτηση. Η εγκατάσταση της ήταν προφανώς πολύ δύσκολη, επειδή η γερμανική εταιρεία δεν εφοδίαζε το αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο Baker αναφέρει ότι δεν έχει σκοπό να πουλήσει τη M535i του, καθώς μετά από τόση δουλειά και τις εκτεταμένες τροποποιήσεις, ο μόνος δρόμος που βλέπει είναι να συνεχίσει να εξατομικεύει το αυτοκίνητο του, και στη συνέχεια να το παραδώσει στην οικογένεια του.