Εταιρεία ανανεώσιμων πηγών και πόρων εξαγόρασε την Williams Advanced Engineering

Σχετικά άρθρα

Η εταιρία πίσω από την ομάδα της Williams είχε επιχειρηματικά συμφέροντα και ​​από τους αγώνες Formula 1. Με έδρα το Grove του Oxfordshire της Αγγλίας, η Williams ίδρυσε το 2006 την Williams Hybrid Power και το 2010 την Williams Advanced Engineering (WAE), με σκοπό οι δύο εταιρίες να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για τη Formula 1 και να την προσαρμόζουν για εμπορικές εφαρμογές.

Τον Απρίλιο του 2014, η Williams Hybrid Power πωλήθηκε στην GKN, ενώ η Williams Advanced Engineering είχε ένα τεχνολογικό κέντρο στο Κατάρ μέχρι που έκλεισε το 2014. H WAE έχει έδρα το Grove της Αγγλίας, δίπλα από την αγωνιστική ομάδα, με την EMK Capital να αποκτά τον Δεκέμβριο του 2019 το πλειοψηφικό μερίδιο της WAE, ώστε η τελευταία να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι η Williams Advanced Engineering πουλήθηκε από την EMK Capital για £164 εκατομμύρια (€195 εκατ.) στην Fortescue Metals Group (FMG). Η FMG είναι μια αυστραλιανή εταιρεία σιδηρομεταλλεύματος και από το 2017 κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο, στη λίστα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρομεταλλεύματος, μετά τις BHP, Rio Tinto και Vale.

Η FMG αναφέρει ότι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα που θα αναπτυχθούν θα είναι ένα concept ηλεκτρικού τρένου, λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Fortescue, Andrew Forrest, δήλωσε ότι η Fortescue Future Industries (FFI) και η WAE θα συνεργαστούν για να απανθρακοποιήσουν το στόλο και τον εξοπλισμό της Fortescue, και με τη σειρά τους, την παγκόσμια βαριά βιομηχανία και τους δύσκολους κλάδους.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Αυστραλίας, ο Andrew Forrest, προσπαθεί να μετατρέψει την εταιρεία του στον μεγαλύτερο όμιλο πράσινης ενέργειας στον κόσμο, με έμφαση στο υδρογόνο, μέσω της εταιρίας πράσινης ενέργειας, FFI.

Να θυμίσω, η Williams Advanced Engineering έχει στο βιογραφικό της μερικά πολύ ενδιαφέροντα projects, καθώς έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της Jaguar C-X75, του Nissan GT-R Nismo, ενώ συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα Formula E, Extreme E και ETCR.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr