Από τη στιγμή που το The Grand Tour έχει αλλάξει μορφή και πλέον είναι special επεισόδια σε διάφορα σημεία του πλανήτη, η πίστα δοκιμών που είχαν στη διάθεση τους οι τρεις παρουσιαστές είναι πλέον αχρείαστη. Αυτό ενισχύθηκε από το γεγονός ότι οι Jeremy Clarkson, James May και Richard Hammond έκλεισαν το site τους, το DriveTribe, μετά από μόλις πέντε χρόνια στον “αέρα”.

Η πίστα πλέον ανήκει και διαχειρίζεται από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, με τα υπόστεγα της να φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, όπως αεροπλάνα, μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ακόμη και το πρώτο hovercraft του κόσμου.

Η ομάδα του μουσείου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πίστα δοκιμών για επιστημονικούς σκοπούς, με τον Matt Moore, αναπληρωτή διευθυντή του χώρου, να δηλώνει:

Αυτός ο χώρος χρησιμεύει κατά κύριο λόγο για αποθήκευση, αλλά θα ανοίξει για το κοινό το 2024, επομένως θα αρχίσουμε να έχουμε επισκέπτες που θα έρχονται στον χώρο για να δουν τη συλλογή μας. Αλλά, επίσης, το μετατρέπουμε σε ένα πάρκο επιστήμης και καινοτομίας, όπου η εστίασή μας θα είναι η χρήση του υπαίθριου χώρου για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, δοκιμές οχημάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα κλπ.