H Porsche Taycan Turbo S χάνει κατά κράτος από το Lucid Air Dream Edition

Σχετικά άρθρα

Η Turbo S είναι η ισχυρότερη έκδοση που μπορείς σήμερα να αγοράσεις της Porsche Taycan, αλλά σίγουρα δεν είναι το ταχύτερο τετραθέσιο ηλεκτρικό της αγοράς.

Το μοντέλο της γερμανικής εταιρίας ζυγίζει 2.295 κιλά και φορά 2 ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 761 ίππων με 1.050 Nm ροπής, ενώ -σύμφωνα με την Porche- τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 261 χλμ/ώρα.

Παρότι τα παραπάνω νούμερα είναι άκρως εντυπωσιακά, όπως θα δεις στο παραπάνω video η Lucid Motors κατάφερε με το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε στην -σύντομη- ιστορία της να βγάλει στον δρόμο ένα σημαντικά ταχύτερο μοντέλο. Το Lucid Air Dream Edition Performance έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.125 άλογα και 1.000 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρία, τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 χλμ/ώρα. Ζυγίζει 2.375 κιλά.

Με βάσει τα νούμερα των τεχνικών χαρακτηριστικών, το αποτέλεσμα είναι άκρως αναμενόμενο. Πρόσφατα, σε ανάλογη κόντρα μεταξύ του Lucid Air Dream Edition Performance με το Tesla Model S Plaid, το δεύτερο βγήκε νικητής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...