Στα μέσα του προηγούμενου Νοεμβρίου, η Ford αποκάλυψε την νέα γενιά του Ranger και τώρα προετοιμάζεται για την παρουσίαση της SUV έκδοσης του pickup. Ο λόγος για το Everest, το οποίο πωλείται στις αγορές της Αφρικής και της Ωκεανίας, με την παρουσίαση του να έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.

Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση (μέσα και έξω), το body-on-frame SUV φέρει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Ranger. Ωστόσο, το μεταξόνιο του Everest έχει αυξηθεί κατά 50 χλστ., ώστε να προσφέρεται και με τρίτη σειρά καθισμάτων και να μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα.

Επιπλέον, το πίσω μετατρόχιο του pickup είναι -επίσης- 50 χλστ. φαρδύτερο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του, κάτι που με τη σειρά του θα έχει θετικό αντίκτυπο στον όγκο του χώρου φόρτωσης του SUV.

Στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό θα υπάρχει μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής (10,1 ή 12 ιντσών), η οποίο συμπληρώνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ θα υπάρχει ένα εργοστασιακά τοποθετημένο, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, 4 που επιτρέπει συνδεσιμότητα εν κινήσει όταν συνδέεται με την εφαρμογή FordPass.

Μηχανικά, το νέο Everest θα είναι διαθέσιμο με τα ίδια σύνολα που φέρει το Ranger, έτσι θα υπάρχει και ο 3.0-λιτρος V6 turbodiesel κινητήρας. Στη βάση θα υπάρχουν οι 2.0-λιτροι single-turbo και bi-turbo τετρακύλινδροι diesel κινητήρες. Ο πρώτος θα διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ενώ ο δεύτερος είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων για όσους επιθυμούν περισσότερη ισχύ.