Η Volkswagen αποκάλυψε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες του ID.Buzz που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 9 του επόμενου μήνα. Το μήκος του ανέρχεται σε 4,712 μέτρα. το πλάτος τα 1,985 μέτρα. το ύψος τα 1,937 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,988 μέτρα, όντας 19,3 εκατ. πιο κοντό και 8,1 εκατ. φαρδύτερο, από το T6.1.

Θα προσφέρεται με ζάντες από 18″ έως 21″ και θα έχει άφθονους χώρους, είτε ως επιβατικό, τόσο με δύο όσο και τρεις σειρές καθισμάτων, είτε ως van. Η επιβατική έκδοση θα έχει χώρο αποσκευών 1.121 λίτρων, ενώ η επαγγελματική έκδοση ID.Buzz Cargo θα έχει χώρο 3.900 λίτρων.

Θα υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις και μέσω της δυνατότητας Plug & Charge θα μπορεί να φορτίζει σε δημόσιους ταχυφορτιστές με την όλη διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητας του οχήματος και την ανταλλαγή των απαραίτητων δεδομένων να γίνεται αυτόματα, μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιστροφή δηλαδή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τον πάροχο.

Βασίζεται στην MEB πλατφόρμα και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, που αποδίδει 204 άλογα με 310 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μια μπαταρία 82 kWh που θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του ID.Buzz θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία του στην Ευρώπη να ακολουθεί το φθινόπωρο.