Τη νέα γενιά του Everest παρουσίασε σήμερα η Ford, με την τρίτη γενιά του μοντέλου να αποτελεί την SUV έκδοση του νέου Ranger. Το body-on-frame SUV που θα πωλείται στις αγορές της Αφρικής και της Ωκεανίας, φέρει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Ranger, με το μεταξόνιο του Everest να έχει αυξηθεί κατά 50 χλστ., ώστε να προσφέρεται και με τρίτη σειρά καθισμάτων και να μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα.

Επιπλέον, το πίσω μετατρόχιο του οχήματος είναι -επίσης- κατά 50 χλστ. φαρδύτερο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του, κάτι που με τη σειρά του έχει θετικό αντίκτυπο στον όγκο του χώρου φόρτωσης του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής (10,1 ή 12 ιντσών), η οποία συμπληρώνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 8″ ή 12,4 ιντσών.

Μηχανικά, το νέο Everest είναι διαθέσιμο με τα ίδια σύνολα που φέρει το Ranger, έτσι υπάρχει και ο 3.0-λιτρος V6 turbodiesel κινητήρας. Στη βάση συναντάμε δύο 2.0-λιτρους single-turbo και bi-turbo τετρακύλινδρους diesel κινητήρες. Ο πρώτος διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ενώ ο δεύτερος είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων για όσους επιθυμούν περισσότερη ισχύ. Η Ford αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας Raptor έκδοσης του Everest, εάν υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση.