Το αγωνιστικό Ford Ranger για το πρωτάθλημα Rally-Raid Νότιας Αφρικής

Σχετικά άρθρα

H Neil Woolridge Motorsport (NWM) παρουσίασε το αγωνιστικό με το οποίο η ομάδα της, NWM Ford Castrol, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Rally-Raid Νοτίου Αφρικής (South African Rally-Raid Championship, SARRC).

Το αγωνιστικό βασίζεται στην τρέχουσα γενιά του Ford Ranger, αλλά έχει μια σειρά από τροποποιήσεις που το καθιστούν ικανό να χειριστεί τις κακουχίες του πρωταθλήματος.

Το τελευταίο ξεκινά στις 25 Μαρτίου, με την NWM Ford Castrol να κερδίζει πέρυσι δύο αγώνες, τερματίζοντας στη δεύτερη του πρωταθλήματος. Με τις φετινές βελτιώσεις του Ranger NWM, η ομάδα ευελπιστεί να αυξήσει τις πιθανότητες της για κάτι καλύτερο. Το αγωνιστικό pickup διαθέτει συνδυασμό carbon και αραμιδίου για τα πάνελ του αμαξώματος και της καμπίνας, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω, χαρακτηριστικό σήμα κατατεθέν της NMW.

Το αγωνιστικό είναι 300 χιλιοστά φαρδύτερο από το μοντέλο παραγωγής και φέρει ελαστικά 37 ιντσών με ζάντες 17 ιντσών. Οι μεγαλύτεροι τροχοί επιτρέπουν την τοποθέτηση μεγαλύτερων φρένων, καθώς οι δίσκοι έχουν πλέον διάμετρο 355 χλστ. Τα μπροστινά και τα πίσω φρένα είναι αερόψυκτα, αλλά η NWM έχει τοποθετήσει και ένα υγρόψυκτο σύστημα για τα πίσω φρένα.

Το Ranger NWM φέρει επανασχεδιασμένη ανάρτηση, αντικαθιστώντας τη διάταξη διπλών αμορτισέρ με ένα παχύτερο, μονό, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές συμβάλλουν στην αύξηση της διαδρομής των τροχών, από 280 χλστ. σε 350 χλστ. Μηχανικά, το αγωνιστικό κινείται από τον 3,5-λίτρων EcoBoost V6 κινητήρα της Ford, απόδοσης 402 ίππων και 600 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...