Επίσημο: Volkswagen ID. Buzz και ID. Buzz Cargo

Σχετικά άρθρα

Τα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo παρουσίασε σήμερα η Volkswagen, με τα ηλεκτρικό βαν να βασίζονται στην MEB πλατφόρμα και να κυκλοφορούν στην Ευρώπη από το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ οι προπωλήσεις τους θα ξεκινήσουν από τον Μάιο.

Το μήκος του ID.Buzz ανέρχεται σε 4,712 μέτρα. το πλάτος τα 1,985 μέτρα. το ύψος τα 1,937 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,988 μέτρα, όντας 19,3 εκατ. πιο κοντό και 8,1 εκατ. φαρδύτερο, από το T6.1. Έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,285, με το ID. Buzz Cargo να έχει 0,29.

Προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου από 18″ έως 21″ και έχει άφθονους χώρους, είτε ως επιβατικό, τόσο με δύο όσο και τρεις σειρές καθισμάτων, είτε ως βαν. Η επιβατική έκδοση έχει χώρο αποσκευών 1.121 λίτρων (2.205 με την αναδίπλωση της δεύτερης σειράς των καθισμάτων), ενώ η επαγγελματική έκδοση ID.Buzz Cargo έχει χώρο 3.900 λίτρων.

Υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις και μέσω της δυνατότητας Plug & Charge θα μπορεί να φορτίζει σε δημόσιους ταχυφορτιστές με την όλη διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητας του οχήματος και την ανταλλαγή των απαραίτητων δεδομένων να γίνεται αυτόματα, μέσω του καλωδίου φόρτισης. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιστροφή δηλαδή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τον πάροχο.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, που αποδίδει 204 άλογα με 310 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μια μπαταρία 82 kWh που θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ/ώρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ταχυφορτιστή έως 170 kW και έτσι απαιτούνται περίπου 30 λεπτά για να φορτίσει από το 5 έως το 80%.

Το όχημα προσφέρεται σε 7 μονόχρωμες εσωτερικής επενδύσεις και 4 δίχρωμες, φέρει κρυφό LED ατμοσφαιρικό φωτισμό με 30 χρώματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10″, οθόνη αφής 10″ ή 12″ στο κέντρο του ταμπλό, αλουμινένια πεντάλ, αναδιπλούμενα τραπεζάκια στα πίσω καθίσματα, αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργίες μασάζ.

Το ID.Buzz δεν διαθέτει πραγματικές δερμάτινες επενδύσεις ή οποιοδήποτε άλλο υλικό ζωικής προέλευσης, με την VW να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιώσιμα υλικά. Για παράδειγμα, το τιμόνι είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, αλλά η VW υποστηρίζει πως η αίσθηση του είναι ίδια με αυτή που “αφήνει” ένα τιμόνι επενδυμένο με πραγματικό δέρμα. Επιπλέον, υλικά από διάφορα ανακυκλωμένα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί στις μοκέτες, στις επενδύσεις των καθισμάτων και στην επένδυση του ουρανού.

Η παραγωγή τόσο του ID. Buzz, όσο και του ID. Buzz Cargo θα γίνεται στο Αννόβερο της Γερμανίας, με την VW να έχει θέσει ως στόχο να πουλά 120.000 ID. Buzz ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr