Η Ε.Ε επέβαλε κυρώσεις στον Mazepin και τον πατέρα του, ο οποίος ζητά τα χρήματά του πίσω από την Haas

Σχετικά άρθρα

Ο Nikita Mazepin προστέθηκε στη λίστα των Ρώσων που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντίδραση στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα περιουσιακά στοιχεία του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον παγώσει, ενώ απαγορεύεται η είσοδος ή η διέλευση από το έδαφος των χωρών μελών της Ε.Ε.

Ο Nikita Mazepin στοχοποιήθηκε επειδή είναι γιος του Dmitry Arkadievich Mazepin, γενικού διευθυντή του ρωσικού χημικού γίγαντα Uralchem και της εταιρίας λιπασμάτων Uralkali και ο οποίος προστέθηκε επίσης στη λίστα των ατόμων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. αιτιολογεί την απόφαση αυτή ως εξής:

Είναι φυσικό πρόσωπο που συνδέεται με επιχειρηματία με επιρροή (τον πατέρα του) με δραστηριότητα σε οικονομικούς τομείς που αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για την κυβέρνηση της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Ο 53χρονος Dmitry Mazepin φημίζεται ότι είναι κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ο δισεκατομμυριούχος συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε το Κρεμλίνο με 36 Ρώσους επιχειρηματίες για να συζητήσουν τον πιθανό αντίκτυπό της.

Εξοργισμένος από την αποβολή του από την Haas, ο Mazepin ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιδρύματος, του We Compete As One, για την υποστήριξη αθλητών που χάνουν τη δουλειά τους “για πολιτικούς λόγους“. Αυτή η δομή, που χρηματοδοτείται από την Uralkali, “θα είναι αφιερωμένη στη βοήθεια αθλητών που, για πολιτικούς λόγους πέρα από τον έλεγχό τους, χάνουν την ικανότητά τους να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο“.

Ο πατέρας Mazepin ανακοίνωσε μέσω της Uralkali πως θα κινηθεί νομικά ενάντια στη Haas για μονομερή λύση του συμβολαίου που είχαν, ζητώντας όλα τα χρήματα που πλήρωσε ήδη για την ανάπτυξη, εξέλιξη και κατασκευή του φετινού μονοθεσίου.

Τα χρήματα αυτά, συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση, θα δοθούν στο ίδρυμα We Compete As One, το οποίο θα προσφέρει τόσο οικονομική όσο και μη οικονομική βοήθεια σε αθλητές που δεν μπορούν να αγωνιστούν για πολιτικούς λόγους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...