Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της αγωνιστικής ομάδας e.dams, αναλαμβάνοντας έτσι την πλήρη κυριότητα της συμμετοχής της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E. Η ομάδα έχει -επί του παρόντος- βάση το Le Mans της Γαλλίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται όπως είχε προγραμματιστεί στην τρέχουσα, 8η σεζόν του πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Η συμμετοχή της Nissan στη Formula E υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα που ορίζεται στο Ambition 2030 σχέδιο της. Αυτή η εξαγορά είναι επομένως ένα φυσικό βήμα για την ιαπωνική εταιρία να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του project της Formula E.

Η Nissan μπήκε στο πρωτάθλημα της Formula E το 2018 σε συνεργασία με την e.dams, με τις δύο εταιρείες να αγωνίζονται μαζί στο πρωτάθλημα ως Nissan e.dams Formula E Team. Τον Μάρτιο του 2021, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στα νέα -Gen3- μονοθέσια της Formula E, η οποία θα διαρκέσει από τη σεζόν 9 (2022/23) έως το τέλος της σεζόν 12 (2025/26).

Η αλλαγή ιδιοκτησίας και η νέα διοικητική δομή θα πραγματοποιηθεί με άμεση ισχύ, με τον Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E, να γίνεται επίσης διευθύνων σύμβουλος στην e.dams.