Η Citroen μπαίνει στο πρωτάθλημα της Formula E, με την εταιρία να αντικαθιστά την Maserati MSG Racing. To μονοθέσιο Gen3 Evo είναι ταχύτερο, ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό από ποτέ, αφού τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 1,86 δευτερόλεπτα, ενώ η ισχύς του φτάνει τα 476 άλογα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Το μονοθέσιο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν μπροστά και έναν πίσω, που προσφέρουν ανάκτηση έως 600 kW ενέργειας κατά το φρενάρισμα, επαναχρησιμοποιώντας σχεδόν το 50% της ενέργειας που καταναλώνεται σε κάθε e-Prix. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 47 kWh.

Οδηγοί του μονοθεσίου θα είναι ο Jean-Eric Vergne, δύο φορές πρωταθλητής στην Formula E, και ο Nick Cassidy που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα 11 νίκες και 25 παρουσίες στο βάθρο.
