O Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο πλεονέκτημα του μονοθέσιου της Red Bull, που είναι η εξαιρετικά υψηλή τελική ταχύτητα, και κατέκτησε τη νίκη στο πρώτο GP του Μαϊάμι, μειώνοντας περαιτέρω την βαθμολογική διαφορά από από τον Chalres Leclerc στο πρωτάθλημα οδηγών. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στη φετινή σεζόν για τον παγκόσμιο πρωταθλητή και η 24η συνολικά στην καριέρα του.
1
Ο Μονεγάσκος έκανε εξαιρετική εκκίνηση, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ολλανδό, όταν ο τελευταίος επιτέθηκε μετά από 9 γύρους. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Carlos Sainz, ο οποίος αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν έδωσε την ευκαιρία στον Sergio Perez να του πάρει τη θέση.
Ο τελευταίος είχε έναν χαλασμένο αισθητήρα στο μονοθέσιο του, που στερούσε περίπου 27 ίππους από το power unit της HRC, και παρότι τοποθέτησε τη μεσαία γόμα μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Ισπανό οδηγό της Ferrari στο τελευταίο μέρος του αγώνα.
2
Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Verstappen προσπέρασε τον Carlos Sainz στην 1η στροφή και σύντομα άρχισε να κλείνει τη διαφορά από τον Leclerc. Ο οδηγός της Ferrari έχασε το προβάδισμα από τον αντίπαλό του στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού στην αρχή του 9ου γύρου (από τους 57), και σταμάτησε για το μοναδικό του pit stop στον 24ο γύρο, ώστε να βάλει τη σκληρή γόμα των ελαστικών. Η Red Bull αντέδρασε δύο γύρους αργότερα, με την διαφορά του Verstappen όταν βγήκε από τα pits να ήταν στα 7 δευτερόλεπτα.
3
Έκτοτε, φαινόταν ότι ο Verstappen θα έφτανε σε μια πολύ εύκολη και απροβλημάτιστη νίκη μπροστά στη μαρίνα του Miami Gardens, με τον αγώνα να μην προσφέρει συναρπαστικό θέαμα. Ωστόσο, στον 41ο γύρο, η επαφή μεταξύ του Pierre Gasly και του Lando Norris οδήγησε στην εγκατάλειψη του Βρετανού οδηγού της McLaren και να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε να μαζέψει το μονοθέσιο και τα συντρίμμια.
Σε εκείνο το σημείο, ο Perez άδραξε την ευκαιρία να μπει στα pits και να βάλει φρέσκα ελαστικά της μεσαίας γόμας, από την 4η θέση, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να προσπεράσει τον Sainz που είχε μπροστά του για όλον τον αγώνα.
4
Η επανεκκίνηση έγινε στον 47ο γύρο, με τον Verstappen να προηγείται, αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τον Leclerc, με τον τελευταίο να κάνει μερικές -ανεπιτυχείς- προσπάθειες να προσπεράσει. Ο Perez προσπάθησε να περάσει τον Sainz στον 52ο γύρο αλλά μπλόκαρε τους τροχούς του και οι δύο οδηγοί μόλις που απέφευγαν την επαφή.
Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε ο George Russell, ο οποίος ξεκίνησε 11ος με τη σκληρή γόμα των ελαστικών. Εκμεταλλεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας (εικονικό πρώτα, πριν βγει το κανονικό) και μπήκε για τη μοναδική αλλαγή των ελαστικών του. Χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα των φρέσκων ελαστικών προσπέρασε τον teammate του, Lewis Hamilton στον 54ο γύρο, με τον Russell να τερματίζει σε όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν μέσα στην πρώτη πεντάδα.
5
O Hamilton δεν μπόρεσε να μπει στα pit κατά τη διάρκεια του VSC, αλλά ανέβηκε στην 6η θέση, όταν ο Valtteri Bottas -ο οποίος ήταν 5ος- είχε μια έξοδο στη στροφή 17 στον 49ο γύρο. Ο οδηγός της Alfa Romeo φαινόταν ότι θα έπαιρνε μια σχετικά εύκολη 5η θέση, έχοντας ξεκινήσει από αυτήν, αλλά το λάθος του τον έριξε έβδομο.
Ακολούθησαν οι οδηγοί της Alpine, με τον Esteban Ocon να τερματίζει όγδοος και ο Fernando Alonso ένατος, με τον Ισπανό να τιμωρείται με πέντε δευτερόλεπτα για επαφή με τον Gasly. Ο Alex Albon ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα, παρόλο που σε μια φάση ήταν τελευταίος του grid, με τον οδηγό της Williams να κερδίζει τον Daniel Ricciardo για τον τελευταίο βαθμό.
6Ανανέωση
Ο Alonso τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων και έτσι ο Ισπανός βγαίνει εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.
7
Ο Kevin Magnussen εγκατέλειψε μετά από επαφή με τον Lance Stroll στους τελευταίους γύρους του αγώνα, με τα δύο μονοθέσια της Aston Martin να εκκινούν από τα pits, καθώς είχαν πρόβλημα με την θερμοκρασία του καυσίμου. Ο Sebastian Vettel εγκατέλειψε μετά από μια επαφή με τον Mick Schumacher, ο οποίος τερμάτισε 15ος, παρότι πριν την σύγκρουση του με τον Γερμανό ήταν 8ος.
Ο Gasly δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα μετά την επαφή του με τον Norris, που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ενώ ο Zhou Guanyu ήταν ο πρώτος οδηγός που εγκατέλειψε, μόλις στον 7ο γύρο για άγνωστο λόγο.
8Οδηγός της ημέρας
Δεν ήταν η πιο εύκολη νίκη για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά ο Max Verstappen ήταν αλάνθαστος στον αγώνα και κρατώντας μακριά τη Ferrari του Charles Leclerc στους τελευταίους γύρους. Αυτό του έδωσε τη νίκη στο Μαϊάμι, αλλά και την ψήφο του κοινού για τον οδηγό της ημέρας.
9
Αναλυτικά, ο Ολλανδός συγκέντρωσε το 18% των ψήφων, για να ακολουθήσει ο Mick Schumacher με 14,5%, ο George Russell με 12,7%, ο Charles Leclerc με 8,6%, και ο Sergio Perez με 7,6%.
10Ταχύτερος γύρος
11
Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 54o γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο πιλότος της Red Bull σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.361, για να τον ακολουθήσει ο Charles Leclerc με 1:31.488, ο Carlos Sainz με 1:31.790, ο Sergio Perez με 1:31.819 και ο George Russell με 1:32.195.
12Επόμενος αγώνας
Η Formula 1 κάνει ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και επιστρέφει στην Ευρώπη, καθώς ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα της Βαρκελώνης για το Ισπανικό GP, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 με 22 Μαΐου.
13Αποτελέσματα
Θέση | Οδηγός | Ομάδα | Χρόνος | Βαθμοί |
---|---|---|---|---|
1 | Max Verstappen | Red Bull Racing RBPT | 1:34:24.258 | 26 |
2 | Charles Leclerc | Ferrari | +3,786 δευτ. | 18 |
3 | Carlos Sainz | Ferrari | +8,229 δευτ. | 15 |
4 | Sergio Perez | Red Bull Racing RBPT | +10,638 δευτ. | 12 |
5 | George Russell | Mercedes | +18,582 δευτ. | 10 |
6 | Lewis Hamilton | Mercedes | +21,368 δευτ. | 8 |
7 | Valtteri Bottas | Alfa Romeo Ferrari | +25,073 δευτ. | 6 |
8 | Esteban Ocon | Alpine Renault | +28,386 δευτ. | 4 |
9 | Alexander Albon | Williams Mercedes | +32,365 δευτ. | 2 |
10 | Lance Stroll | Aston Martin Aramco Mercedes | +37,026 δευτ. | 1 |
11 | Fernando Alonso | Alpine Renault | +37,128 δευτ. | 0 |
12 | Yuki Tsunoda | AlphaTauri RBPT | +40,146 δευτ. | 0 |
13 | Daniel Ricciardo | McLaren Mercedes | +40,902 δευτ. | 0 |
14 | Nicholas Latifi | Williams Mercedes | +49,936 δευτ. | 0 |
15 | Mick Schumacher | Haas Ferrari | +73,305 δευτ. | 0 |
16 | Kevin Magnussen | Haas Ferrari | Εγκατέλειψε | 0 |
17 | Sebastian Vettel | Aston Martin Aramco Mercedes | Εγκατέλειψε | 0 |
NC | Pierre Gasly | AlphaTauri RBPT | Εγκατέλειψε | 0 |
NC | Lando Norris | McLaren Mercedes | Εγκατέλειψε | 0 |
NC | Zhou Guanyu | Alfa Romeo Ferrari | Εγκατέλειψε | 0 |
14Βαθμολογία Οδηγών
Θέση | Οδηγός | Ομάδα | Βαθμοί |
---|---|---|---|
1 | Charles Leclerc | Ferrari | 104 |
2 | Max Verstappen | Red Bull Racing RBPT | 85 |
3 | Sergio Perez | Red Bull Racing RBPT | 66 |
4 | George Russell | Mercedes | 59 |
5 | Carlos Sainz | Ferrari | 53 |
6 | Lewis Hamilton | Mercedes | 36 |
7 | Lando Norris | McLaren Mercedes | 35 |
8 | Valtteri Bottas | Alfa Romeo Ferrari | 30 |
9 | Esteban Ocon | Alpine Renault | 24 |
10 | Kevin Magnussen | Haas Ferrari | 15 |
11 | Daniel Ricciardo | McLaren Mercedes | 11 |
12 | Yuki Tsunoda | AlphaTauri RBPT | 10 |
13 | Pierre Gasly | AlphaTauri RBPT | 6 |
14 | Sebastian Vettel | Aston Martin Aramco Mercedes | 4 |
15 | Alexander Albon | Williams Mercedes | 3 |
16 | Fernando Alonso | Alpine Renault | 2 |
17 | Lance Stroll | Aston Martin Aramco Mercedes | 2 |
18 | Zhou Guanyu | Alfa Romeo Ferrari | 1 |
19 | Mick Schumacher | Haas Ferrari | 0 |
20 | Nico Hulkenberg | Aston Martin Aramco Mercedes | 0 |
21 | Nicholas Latifi | Williams Mercedes | 0 |
15Βαθμολογία Κατασκευαστών
Θέση | Ομάδα | Βαθμοί |
---|---|---|
1 | Ferrari | 157 |
2 | Red Bull Racing RBPT | 151 |
3 | Mercedes | 95 |
4 | McLaren Mercedes | 46 |
5 | Alfa Romeo Ferrari | 31 |
6 | Alpine Renault | 26 |
7 | AlphaTauri RBPT | 16 |
8 | Haas Ferrari | 15 |
9 | Aston Martin Aramco Mercedes | 6 |
10 | Williams Mercedes | 3 |