Η πρώτη γενιά της Σειράς 1 Coupe αντικαταστάθηκε με την Σειρά 2, καθώς η βαυαρέζικη φίρμα έχει επιλέξει τα ζυγά της νούμερα να αντιπροσωπεύουν τα coupe αμαξώματα, και τα μονά τα υπόλοιπα.

Λίγο πριν την δύση της εμπορικής καριέρας του μοντέλου, η BMW πρόσθεσε στη γκάμα του την 1M Coupe, και το μοντέλο έγινε αμέσως αγαπητό από τους fan της εταιρίας, και όχι μόνο. To αυτοκίνητο θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει future classic, εξαιτίας κυρίως της περιορισμένης της παραγωγής 6.300 οχημάτων.

Η 1Μ Coupe έχει κάτω από το καπό έναν 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, που αποδίδει 340 άλογα και 450 Nm ροπή, που με overboost φτάνει στα 500 Nm ροπή, ενώ εφοδιάζεται μόνο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,9 δευτ., ενώ στο Nurburgring είχε γράψει χρόνο 8:15.

Το πάθος του ιδιοκτήτη αυτής της 1M είναι τόσο μεγάλο, που θα ήθελε να γνωρίσει και να ευχηθεί προσωπικά στον νέο ιδιοκτήτη τα καλύτερα, ως επισκέπτης στο ξενοδοχείο του στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Το αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στις 13 Οκτωβρίου του 2011.

Έκτοτε έχει διανύσει μόλις 1.318 χλμ. από τον μοναδικό ιδιοκτήτη της, γι’αυτό και ζητά 79.995 λίρες Αγγλίας (€93.405) για να το αποχωριστεί. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο πορτοκαλί Valencia Orange χρώμα, και όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες βρίσκεται σε κατάσταση καινούριου. Τα αξίζει;