Μοναδική Roma από το Tailor Made τμήμα της Ferrari, με καθίσματα ντυμένα από κιμονό 75 ετών

Σχετικά άρθρα

Το Tailor Made τμήμα της Ferrari δημιούργησε μια μοναδική Roma, με την οποία γιορτάζει τις βιοτεχνικές ιστορίες τόσο της Ιταλίας όσο και, σε μεγαλύτερο βαθμό, της Ιαπωνίας.

Εμπνευσμένο από τις εξαιρετικές λεπτομέρειες των παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνικών, το τμήμα εξατομίκευσης της ιταλικής εταιρίας συνεργάστηκε με τον Evan Orensten και τον Josh Rubin, ιδρυτές του Cool Hunting, ενός ανεξάρτητου αμερικάνικου Μέσου για τη δημιουργία της ειδικής έκδοσης του αυτοκινήτου.

Έχοντας μόλις επιστρέψει από πολλά ερευνητικά ταξίδια στην Ιαπωνία, στα οποία έμαθαν τις παραδόσεις της χώρας, οι Orensten και Rubin αποφάσισαν να βάψουν τη Roma σε μπλε χρώμα εμπνευσμένο από την παραδοσιακή indigo κατασκευή. Η βαφή προέρχεται στην πραγματικότητα από ένα πράσινο φυτό που συλλέγεται και ζυμώνεται για να γίνει το sukumo, το οποίο στη συνέχεια αναμιγνύεται με αλισίβα (σταχτόνερο), σάκε και σκόνη ασβεστόλιθου.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, το χρώμα έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, με την Ferrari να το ονομάζει Indigo Metal. Το μπλε χρώμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό της Roma, με ειδικά ένθετα ενσωματωμένα στα καθίσματα. Το ύφασμα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό γνωστό ως sakiori, και δεν είναι απλώς μοναδικό, αλλά ανακυκλωμένο.

Αυτό χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα, όταν το βαμβάκι και το μετάξι ήταν πολύ ακριβά. Έτσι, για την εξοικονόμηση χρημάτων, τα φθαρμένα κιμονό αποσυναρμολογούνταν για να ξαναυφανθούν με νέες ίνες και να δημιουργήσουν ένα ζεστό, άνετο, νέο ύφασμα, του οποίου το όνομα προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις για την πράξη του σκισίματος (saku) και την πράξη της ύφανσης (oru).

Για την Roma, το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από δύο vintage κιμονό κατασκευασμένα στο Amami Oshima και βαμμένα με indigo πριν από 45 και 75 χρόνια, αντίστοιχα. Οι ίνες από αυτά τα κιμονό αναμίχθηκαν με βαμβάκι και μετάξι, καθώς και με νάιλον υψηλής αντοχής για να διασφαλιστεί η μακροζωία του υλικού.

Η οροφή, επίσης, είναι μπλε, αλλά αυτή ενσωματώνει ένα εντελώς διαφορετικό παραδοσιακό υλικό της ιαπωνικής δεξιοτεχνίας. Η επένδυση είναι αποτέλεσμα από δύο δέρματα, βαμμένα indigo με τη μέθοδο roektsu, η οποία χρονολογείται από τον 8o αιώνα. Η μέθοδος βαφής με αντίσταση στο κερί σχηματίζει περίπλοκα επαναλαμβανόμενα μοτίβα γύρω από ένα μόνο χρώμα, που χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά για να διακοσμήσει το μετάξι ή το βαμβάκι των κιμονό και του obis.

Στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ιταλία, όπου υφάνθηκαν στο χέρι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο artisanal intreccio, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζοντας, το πλαίσιο του μοχλού του αυτόματου κιβωτίου είναι επιστρωμένο με χαλκό, ενώ οι τροχοί και πολλές άλλες πινελιές έχουν φινιριστεί στο ίδιο χρώμα. Η επιλογή αυτού του χρώματος εμπνεύστηκε από το ταξίδι των Cool Hunters στο Kaikado, μια οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Κιότο, που κατασκευάζει χάλκινα κουτιά τσαγιού. Είναι κατασκευασμένα με τόση ακρίβεια που όταν το καπάκι πέφτει πάνω στο κάνιστρο, σχηματίζει μια αεροστεγή σφράγιση.

Η Roma εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο του Tailor Made τμήματος της Ferrari κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδίου της Νέας Υόρκης, η οποία διαρκεί από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...