Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι ρατσιστικές δηλώσεις του κατά του Lewis Hamilton, o Nelson Piquet εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά συγνώμη από τον Hamilton, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και δεν εμπεριείχαν ρατσιστική διάθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ σε ότι αφορά μια περσινή μου συνέντευξη. Αυτό που είχα πει δεν το είχα σκεφτεί προσεκτικά. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον χαρακτηρισμό neguinho, θέλω να ξεκαθαρίσω πως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται ευρέως στα πορτογαλικά της Βραζιλίας υπό την έννοια του τύπου ή του ατόμου. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω.

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ την λέξη με την σημασία που της δίνουν ορισμένες μεταφράσεις (μικρός νέγρος). Καταδικάζω κάθε προσπάθεια να μου αποδίδει πρόθεση μείωσης ενός οδηγού λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Καταδικάζω κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά. Ζητώ με όλη μου την καρδιά συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε, συμπεριλαμβανομένου και του Lewis, για τον οποίον πιστεύω πως είναι ένας καταπληκτικός οδηγός. Όμως η μετάφραση που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απλώς δεν είναι η σωστή.

Δημοσιεύματα θέλουν την Formula 1 να εξετάζει το ενδεχόμενο ισόβιου αποκλεισμού του Piquet από τα τα paddock της, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.