Η Ford περικόπτει 3.000 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η Ford θα προχωρήσει σε περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της, καθώς η Μπλε Οβάλ εταιρία προσπαθεί να μειώσει το κόστος ως μέρος των προσπαθειών αναδιάρθρωσης.

Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε πως η Ford άρχισε να ειδοποιεί τους εργαζόμενους για τις περικοπές από σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, με τις περικοπές να περιλαμβάνουν 2.000 θέσεις μισθωτών και 1.000 θέσεις συμβασιούχων σε παραρτήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ινδία.

Σχεδόν το σύνολο των καταργούμενων θέσεων αφορούν τον τομέα των “παραδοσιακών” αυτοκινήτων της Ford με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τον οποίο ο CEO Jim Farley έχει δηλώσει ότι θέλει να μετατρέψει “σε μηχανή κερδών για ολόκληρη την επιχείρηση και τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση”.

Ο CEO Jim Farley και o πρόεδρος Bill Ford σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους ανέφεραν:

Η οικοδόμηση του μέλλοντος απαιτεί αλλαγή και αναμόρφωση σχεδόν όλων των πτυχών του τρόπου με τον οποίο λειτουργούμε για περισσότερο από έναν αιώνα. Απαιτεί συγκέντρωση, σαφήνεια και ταχύτητα.

Και, όπως έχουμε συζητήσει τους τελευταίους μήνες, σημαίνει αναδιάταξη πόρων και αντιμετώπιση της δομής κόστους μας, η οποία είναι μη ανταγωνιστική έναντι των παραδοσιακών και νέων ανταγωνιστών.

Είναι μια δύσκολη και στιγμή. Οι άνθρωποι που φεύγουν από την εταιρεία αυτή την εβδομάδα είναι φίλοι και συνάδελφοι και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχουν προσφέρει.

Λιγότερη δουλειά, αναδιοργάνωση και απλοποίηση λειτουργιών σε όλη την επιχείρηση. Θα μάθετε περισσότερα σύντομα.

Οι ενέργειες μείωσης του κόστους της Ford είναι οι τελευταίες σε μια σειρά προσπαθειών των εταιρειών να μειώσουν το κόστος και τον αριθμό των εργαζομένων εν μέσω φόβων για πιθανή ύφεση, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται κοντά σε υψηλό 40 ετών.

Η Ford απασχολεί περίπου 31.000 μισθωτούς στη Βόρεια Αμερική. Στο τέλος του περασμένου έτους, η Ford είχε 186.769 υπαλλήλους παγκοσμίως, με 90.873, ή 48,7%, από αυτούς τους εργαζόμενους να βρίσκονται στις Η.Π.Α.

Υπό τον Farley, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2020, η Ford περνάει από έναν τεράστιο μετασχηματισμό της εταιρείας που ονομάζεται Ford+ που περιλαμβάνει σχέδια για μείωση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διαρθρωτικό κόστος έως το 2026, ενώ επενδύει δισεκατομμύρια για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις ηλεκτρικών και εμπορικών οχημάτων.

Η Ford σχεδιάζει να παράγει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το τέλος του 2026, από τα σχεδόν 64.000 που κατασκεύασε πέρυσι, σε μια προσπάθεια να φτάσει την Tesla. Όπως έχει δηλώσει ο Farley για να το πετύχει αυτό θέλει να αυξήσει τα κέρδη της από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι “η εταιρεία έχει πάρα πολλούς εργαζόμενους”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia και Lincoln ανακαλούν 21.178 αυτοκίνητά τους

Η Kia και η Ford ανακοίνωσαν πως ανακαλούν 21.178 αυτοκίνητά τους στις Η.Π.Α. Ξεκινώντας από την Kia, η εταιρία προχωρά στην ανάκληση 18.224 Stinger...

Επίσημο: Ford Ranger με plug-in υβριδικό κινητήρα

Η Ford παρουσίασε σήμερα την plug-in υβριδική έκδοση του Ranger, επεκτείνοντας τις επιλογές των κινητήριων συνόλων για το δημοφιλές pick-up της. Ωστόσο, η έναρξη...

ΗΠΑ: Ιστορική απεργία των εργαζομένων των GM, Ford και Stellantis

Το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσε πως ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 15...

Ford: Νέο λογότυπο και ανανεωμένα F-150 και F-150 Raptor

Την ανανεωμένη έκδοση του F-150 παρουσίασε η Ford, με το μοντέλο να γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της Μπλε Οβάλ εταιρίας που φέρει το -ελαφρώς-...