Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW 5-Series και η XΜ

Σχετικά άρθρα

Αυτά τα renderings μας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το πως θα μοιάζουν σχεδιαστικά δύο νέα μοντέλα της BMW, η XM και η νέα γενιά της 5-Series. Το SUV αρχικά θα αποδίδει 650 άλογα με 800 Nm ροπής και αργότερα θα υπάρξει και δυνατότερη έκδοση, που θα αποδίδει πιθανώς 750 άλογα 1.000 Nm ροπής. Κίνηση θα παίρνει από έναν νέο 4,0-λίτρο V8 plug-in υβριδικό κινητήρα και θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 80 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Θα έχει σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους (50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες, με την ενεργή Μ Professional ανάρτηση να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό. Αυτή διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, νέα ελατήρια, ενώ για πρώτη φορά σε M μοντέλο της BMW, υπάρχει ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης των κλίσεων του αμαξώματος με τεχνολογία 48-volt.

Με την πρόσθετη λειτουργία Active Roll Comfort, το σύστημα μειώνει την τάση κλίσης εξαιτίας των ανωμαλιών του οδοστρώματος, στη μία πλευρά. Την ίδια στιγμή, ρυθμίζει ενεργά το ύψος του αμαξώματος στην αντίστοιχη πλευρά του οχήματος. Το Integral Active Steering αποτελεί επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του μοντέλου της BMW M για πρώτη φορά και προάγει την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές, καθώς και την ευστάθεια κατά την αλλαγή λωρίδων.

Η νέα 5-Series (G60) αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2023 και θα προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και με υβριδικές υλοποιήσεις, όπως επίσης και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Η κορυφαία έκδοση του i5 θα διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, με την συνολική τους απόδοση να φτάνουν τα 750 άλογα. Θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που αρχικά θα μπορεί να συνδεθεί με φορτιστή 400V, έτσι ώστε να υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως 350 kW, ενώ αργότερα το σύστημα θα αναβαθμιστεί στα 800V. Η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία έως 700 χλμ, με τα μοντέλα να είναι ικανά να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά της BMW M5 θα διαθέτει plug-in υβριδικό κινητήρα και αναμένεται στην αγορά το 2024. Θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής. Η νέα M5 θα είναι διαθέσιμη και σε Touring έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...