Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1 με την Sauber

Σχετικά άρθρα

Η Sauber Motorsport και η Audi έκαναν σήμερα γνωστό πως θα συνεργαστούν ώστε το Sauber Group να γίνει ο στρατηγικός εταίρος του προγράμματος F1 της Audi, με την γερμανική εταιρία να σχεδιάζει την απόκτηση μεριδίου στον ελβετικό όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι η Sauber θα τρέξει ως εργοστασιακή ομάδα της Audi από το 2026 και μετά.

Η ομάδα θα τρέξει το 2024 και το 2025 με τα power units της Ferrari, τιμώντας την υπάρχουσα συνεργασία της που επέτρεψε στην ομάδα να κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός στην ανταγωνιστικότητα και τη σταθερότητα.

Η Audi θα κατασκευάζει τα power units στη βάση της στο Neuburg στη Γερμανία -όπου ήδη περισσότερα από 120 άτομα εργάζονται στο project- ενώ η Sauber θα εξελίσσει και θα κατασκευάζει το μονοθέσιο στις εγκαταστάσεις της στο Hinwil της Ελβετίας. Η Sauber θα είναι επίσης υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των λειτουργιών του αγώνα.

Η ανάπτυξη της μονάδας ισχύος, η οποία αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία, συστήματα ελέγχου και κινητήρα εσωτερικής καύσης, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της ειδικά για αυτό το σκοπό Audi Formula Racing GmbH στο Neuburg an der Donau.

Η Formula 1 κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη βιωσιμότητα με τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ από το 2026. Αυτό ήταν μια σημαντική προϋπόθεση για να αποφασίσει η Audi να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Οι μονάδες ισχύος θα είναι πιο αποδοτικές από ότι είναι σήμερα, καθώς το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί σημαντικά.

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης θα έχει τότε σχεδόν τόση ισχύ με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, που φτάνει τα 400 kW (544 άλογα). Οι εξαιρετικά αποδοτικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1,6 λίτρων θα τροφοδοτούνται από βιώσιμο συνθετικό καύσιμο που είναι ουδέτερο σε CO2 (σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ). Η Formula 1 έχει επίσης θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη σε CO2 σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...