Πριν πέντε μήνες η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του ID.Buzz στο εργοστάσιο της στο Ανόβερο της Γερμανίας, και σήμερα η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί περισσότερες από 20.000 παραγγελίες για το αμιγώς ηλεκτρικό βαν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ο αριθμός πριν την εμφάνιση του αυτοκινήτου στις αντιπροσωπείες της, κάτι που δείχνει πως υπάρχει αρκετά σημαντικό ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Ο Lars Krause, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων, εξήγησε:

Ακόμη και πριν από την είσοδο του στις αντιπροσωπείες μας, από την έναρξη των προπαραγγελιών, καταφέραμε να πουλήσουμε περισσότερα από 20.000 ID.Buzz. Με τη διαθεσιμότητά του στους εκθεσιακούς χώρους, αναμένουμε τώρα περαιτέρω αύξηση της ζήτησης.

Η Volkswagen αναφέρει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 15.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2022 και στη συνέχεια να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή έως τις 130.000 ετησίως, κάποια στιγμή στο μέλλον.