Ferrari 308 GTBi με κινητήρα Honda 1.000 ίππων

Σχετικά άρθρα

Γνώρισε την Ferrari 244 GTK, μια άκρως βελτιωμένη Ferrari 308 GTBi που δεν φορά τον 3,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 255 ίππων (240 στην Αμερική), αλλά τον K24 κινητήρα της Honda, μαζί με ένα turbo.

Ο εν λόγω κινητήρας έχει χωρητικότητα 2,4 λίτρα και ήταν στην παραγωγή από το 2001 έως το 2016. Αποτέλεσε το κινητήριο σύνολο για αρκετά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας, όπως το Accord, το Odyssey, το Element, το CR-V, και η απόδοση του -ανάλογα την περίσταση- κυμαινόταν από 160 άλογα και 218 Nm ροπής έως 200 άλογα και 232 Nm ροπής.

Ο Mike, όμως, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, θέλησε να εκσυγχρονίσει το ιταλικό αυτοκίνητο, με σκοπό να το χρησιμοποιεί σε time attack εκδηλώσεις. Έτσι αναβάθμισε τον κινητήρα ώστε να αποδίδει 1.000 άλογα, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στη SEMA που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας.

Περισσότερες φωτογραφίες της ιδιαίτερης αυτής Ferrari μπορείς να βρεις στο link της πηγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...
Autoblog.gr