Οι διοργανωτές του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αποκάλυψαν αλλαγές στη χάραξη της πίστας της στη Τζέντα για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, με στόχο να βελτιώσουν την ασφάλεια και την ορατότητα.

Η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε για πρώτη αφορά αγώνα της Formula 1 το 2021 και έγινε η ταχύτερη πίστα στο καλεντάρι, αλλά δέχτηκε κριτικές από τους οδηγούς για την σφιχτή χάραξη και τη κακή ορατότητα στις τυφλές στροφές.

Πέρυσι οι διοργανωτές προχώρησαν σε μια σειρά αλλαγών στη χάραξη της πίστας που βελτίωσαν την ορατότητα και την έκαναν πιο ασφαλή, μεγαλώνοντας το πλάτος της πίστας σε διάφορα σημεία της.

Για το GP του 2023, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγές στις στροφές 22-23 που μειώνουν την ταχύτητα των μονοθεσίων κατά περίπου 50 χλμ/ώρα, ενώ ανοίχτηκαν οι στροφές 14 και 20 με τους προστατευτικούς φράκτες να απομακρύνονται προς τα πίσω κατά 7,5 και 5 μέτρα αντίστοιχα, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα των πιλότων.

Ο τοίχος του φράχτη στις στροφές 8 και 10 έχει προσαρμοστεί ώστε οι πιλότοι να έχουν μεγαλύτερη ορατότητα, ενώ επίσης τοποθετήθηκαν kerbs στις στροφές 4, 8, 10, 11, 17 και 23, ενώ νέες “rumble lines” που “ταρακουνούν” το μονοθέσιο, έχουν τοποθετηθεί στις στροφές 3, 14, 19, 20 και 21 για να αποτρέπουν τους οδηγούς να εκμεταλλευτούν όλο το πλάτος της πίστας και να τους επιβραδύνουν.