Τοπικές επιχειρήσεις του Λας Βέγκας θέλουν αποζημίωση για απώλεια χρημάτων εξαιτίας του Grand Prix της F1

Σχετικά άρθρα

Αρκετές τοπικές επιχειρήσεις του Λας Βέγκας δεν είναι ικανοποιημένες με το πως εξελίχθηκε το πρώτο GP της Formula 1 στους δρόμους της πόλης. Ισχυρίζονται πως οι διοργανωτές του Grand Prix οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες εσόδων. Γι’αυτό ζητούν αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρουν, οι εκτεταμένες προετοιμασίες για το Grand Prix του Λας Βέγκας, συμπεριλαμβανομένων των έργων οδοποιίας και των πρόχειρων υποδομών (κερκίδες κτλ), επηρέασαν σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Wade Bohn, ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ανέφερε μια δραστική πτώση των εσόδων της επιχείρησής του από 8,5 εκατομμύρια δολάρια το 2022 σε κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια δολάρια το 2023, αποδίδοντας αυτή τη πτώση στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη F1.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες δηλώνουν πως παραπλανήθηκαν από τους διοργανωτές σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που θα τους επέφερε το Grand Prix.

Οι επιχειρηματίες δεν θα καταθέσουν μήνυση στη κομητεία Κλαρκ, όπου έχει ως έδρα τη πόλη του Λας Βέγκας. Αυτό που ζητούν είναι να αποζημιωθούν για τις ζημιές που τους προκάλεσε το Grand Prix. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Bohn:

Δεν χρειαζόμαστε εμείς την F1. Η F1 χρειάζεται εμάς.

Αρκετές είναι εκείνες οι πηγές που υπολογίζουν πως η πόλη του Λας Βέγκας είχε έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του Grand Prix.

ΠηγήLVSportsBiz

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...