Το Ford Ranger αποκτά Platinum έκδοση, με τον 3,0-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα να συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, παράγοντας 240 άλογα με 600 Nm ροπής.

Οι βάσεις του κιβωτίου έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να μειώνονται οι κραδασμοί και ο θόρυβος, με την Ford να λέει πως το αποτέλεσμα είναι μια πιο εκλεπτυσμένη απόδοση και απόκριση ανεξαρτήτου συνθηκών. Έχει μέγιστο βάρος ρυμούλκησης 3.500 κιλών.

Στιλιστικά η Platinum έκδοση διαφέρει από τις υπόλοιπες από τις ζάντες 20″, τη νέα μάσκα, τα νέα LED φώτα ημέρας, ενώ φέρει στον βασικό εξοπλισμό LED matrix προβολείς, πίσω πόρτα με μηχανισμό soft-touch και φιμέ παράθυρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα με μνήμες, ψεύτικα ξύλινα διακοσμητικά, κρυφό φωτισμό και θερμαινόμενο τιμόνι. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4″, οθόνη αφής 12″, ασύρματος φορτιστής smartphone και ηχοσύστημα B&O.

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού έχει ενεργό βοηθό παρκαρίσματος, προειδοποίηση τυφλού σημείου με ειδοποίηση διασταύρωσης και κάλυψη τρέιλερ, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και κάμερα 360 μοιρών.