Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW M2 στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας M2 στο εργοστάσιό της στο San Luis Potosi του Μεξικό. Αυτό είναι το τέταρτο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας που κατασκευάζει M εκδόσεις κάποιου μοντέλου της, μετά από αυτά στο Μόναχο (Γερμανία), στο Dingolfing (Γερμανία) και στο Spartanburg (ΗΠΑ).

Το Μεξικό φιλοξενεί 77 προμηθευτές που προμηθεύουν ανταλλακτικά για την παραγωγή της δεύτερης γενιάς του μοντέλου, εκ των οποίων οι 26 ανέπτυξαν νέα εξαρτήματα για το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένου της εξάτμισης, των καλυμμάτων των φτερών, των πλευρικών ποδιών, των αξόνων και των φωτιστικών σωμάτων.

Η νέα M2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2023, και τον ίδιο μήνα η BMW σχεδιάζει να προσθέσει μια δεύτερη βάρδια στο μεξικανικό εργοστάσιο, προσθέτοντας 500 θέσεις εργασίας.

Να θυμίσω, κάτω από το καπό της M2 συναντάμε τον 3,0-λιτρο S58 twin-turbo κινητήρα που αποδίδει 460 άλογα στις 6.250 σ.α.λ με 550 Nm ροπής μεταξύ 2.650 και 5.870 σ.α.λ. Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής τις 7.200 σ.α.λ και συνδυάζεται είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic κιβώτιο με Drivelogic, είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μεταξύ 1.495 και 1.595 κιλών.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο και σε 4,3 δευτ. με το χειροκίνητο, με τα 0-200 χλμ/ώρα να έρχονται σε 13,5 δευτ. με το αυτόματο και σε 14,3 δευτ. με το χειροκίνητο κιβώτιο. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το πακέτο M Driver’s αυξάνεται στα 285 χλμ/ώρα.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Νέα BMW M2. Μεγαλύτερη, βαρύτερη, δυνατότερη, ασχημότερη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...