F1: Στην Τζέντα το εναρκτήριο GP του 2024

Σχετικά άρθρα

Του χρόνου ο εναρκτήριος αγώνας της Formula 1 θα γίνει στη πίστα του Μπαχρέιν -όπως συνέβη και φέτος- αλλά το 2024 αυτός θα διεξαχθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ζήτησε να διοργανώσει το Grand Prix πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού.

Το Ραμαζάνι το 2024 ξεκινά την Κυριακή 10 Μαρτίου και διαρκεί μέχρι τις 8 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι η σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βικτώριας για την διετή επέκταση του συμβολαίου του Grand Prix της Αυστραλίας, διασφαλίζοντας ότι η F1 θα συνεχίσει να επισκέπτεται τη Μελβούρνη μέχρι το 2037.

Μέρος της συμφωνίας θα δει τη Μελβούρνη να φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα της σεζόν της Formula 1 για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μεταξύ 2023 και 2037, με τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2024 από σεβασμό προς το Ραμαζάνι

αναφέρει η ανακοίνωση με την Αυστραλία να φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα κάθε σεζόν της F1 από τότε που η Μελβούρνη εντάχθηκε στο καλεντάρι το 1996 έως το 2019, με εξαίρεση το 2006 και το 2010.

Διάβασε ακόμη

Αλλαγές στη χάραξη της πίστας στη Τζέντα

Αφού ακυρώθηκε η έναρξη της σεζόν του 2020 στην Αυστραλία λόγω της Covid-19, η Μελβούρνη επέστρεψε στο καλεντάρι φέτος ως ο τρίτος αγώνας της σεζόν μετά το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.

Στο καλεντάρι του 2023 τα GP σε Μπαχρέιν (3-5 Μαρτίου) και Σαουδική Αραβία (17-19 Μαρτίου) έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, που θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...