Επίσημο: Νέο Hyundai Kona

Σχετικά άρθρα

Την δεύτερη γενιά του Kona παρουσίασε σήμερα η Hyundai, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως υβριδικό, ως αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ θα υπάρχει και N Line έκδοση. Αυτή θα διαθέτει προαιρετικά μαύρους πλαϊνούς καθρέπτες και οροφή, αεροτομή, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, διπλές απολήξεις εξατμίσεων και ασημί πλαϊνές ποδιές.

Σχεδιαστικά, το νέο Kona ξεχωρίζει από τη χαρακτηριστική φωτεινή μπάρα στο μπροστινό μέρος, με τους προβολείς να είναι τοποθετημένοι χαμηλά, μπροστά από τους θόλους.

Το αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, με το μήκος του να αυξάνεται κατά 15 εκατοστά και να φτάνει τα 4.355 χλστ., το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 60 χλστ..

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο οθόνες 12,3″, μια που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο shift-by-wire επιλογέας των ταχυτήτων έχει μεταφερθεί πίσω από το τιμόνι, με την Hyundai να τοποθετεί αρκετά φυσικά κουμπιά για τον έλεγχο του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος κτλ.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τους κινητήρες του νέου Kona, κάτι που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά αναμένεται να μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kia Niro.

Έτσι, η υβριδική έκδοση του λογικά θα συνδυάζει τον τετρακύλινδρο 1.600άρη GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 105 ίππων με 144 Nm ροπής, με έναν ηλεκτρoκινητήρα 43,5 ίππων. Το υβριδικό σύστημα στο Niro HEV αποδίδει συνδυαστικά 141 άλογα με 177 Nm ροπής και συνεργάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Niro διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 255 Nm ροπής, με τη μπαταρία του να έχει χωρητικότητα 64,8 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr