Ένα 7χρονο κορίτσι, ένα 4χρονο αγόρι και δύο ενήλικες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, επέζησαν τη Δευτέρα αφού τo Tesla Model Y που βρισκόταν μέσα του έπεσε σε γκρεμό της Βόρειας Καλιφόρνια κατά μήκος της εθνικής οδού Pacific Coast κοντά σε μια περιοχή γνωστή ως Devil’s Slide που είναι γνωστή εξαιτίας των θανατηφόρων ναυαγίων που συμβαίνουν εκεί.

Το Tesla έπεσε σε γκρεμό 76 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο και προτού προσγειωθεί στο έδαφος με τις ρόδες του, φαίνεται πως αναποδογύρισε αρκετές φορές. Και οι τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις τους και η κατάσταση τους χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς εκτός κινδύνου.

Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να κινούνταν με ενεργοποιημένο το Autopilot, συμπληρώνοντας πως δεν υπήρχε προστατευτικό κιγκλίδωμα στο σημείο όπου το σεντάν έπεσε στον γκρεμό.

Ανανέωση: Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 42χρονου οδηγού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μιας και εκτιμά πως σκόπιμα έριξε το αυτοκίνητο στο γκρεμό, με σκοπό τα παιδιά και η γυναίκα του να χάσουν τη ζωή τους.

Ο 42χρονος που είναι γιατρός και εργάζεται σε ένα νοσοκομείο κοντά στο Λος Άντζελες, νοσηλεύεται φρουρούμενος και θα συλληφθεί μόλις οι θεράποντες κρίνουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο.