Η Zeekr έρχεται στην Ευρώπη και στοχεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Zeekr, που προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα, θέλει φέτος να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, φτάνοντας τις 144.000, σχεδιάζοντας να ξεκινήσει εμπορική πορεία και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Zeekr, είναι μια premium μάρκα της Geely, μητρικής εταιρίας της Volvo, και το 2022 πούλησε 72.000 αυτοκίνητα, κυρίως στην Κίνα. Το 001 ξεκινά από τα περίπου 300.000 γουάν (41.095 ευρώ) και ανταγωνίζεται το Tesla Model Y, όπως και τα άλλα πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική κινεζική αγορά. Η Tesla αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές των Model 3 και Model Y στη Κίνα, καθώς αντιμετωπίζει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από κινεζικές μάρκες όπως η Zeekr.

Οι πωλήσεις της Tesla τον Δεκέμβριο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. To Zeekr 001 ανανεώθηκε πρόσφατα προσφέροντας αυτονομία έως και 1.032 χλμ ανά φόρτιση.

Η Zeekr που θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα τη παραγωγή και του δεύτερου μοντέλου της, του 009, βλέπει ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Ευρώπη και αργότερα φέτος, η εταιρία σχεδιάζει να αρχίσει να πουλά αυτοκίνητα της στη Γηραιά Ήπειρο που θα τα εφοδιάζει με συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης που έχουν σχεδιαστεί από την Mobileye.

Επιπλέον, η Zeekr μαζί με την Waymo, την μονάδα ρομποταξί της Alphabet, της μητρικής εταιρίας της Google, παρουσίασαν στη φετινή CES ένα πρωτότυπο όχημα αυτόνομης οδήγησης,

Ο CEO της εταιρίας, Andy An, είπε πως η Zeekr σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτοκίνητα για την Waymo στη Κίνα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευάσει αυτοκίνητα και στις ΗΠΑ ” ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς”. Ωστόσο ο An ξεκαθάρισε πως η Zeekr δεν σχεδιάζει να πουλά τα αυτοκίνητα της στην αγορά των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, η Zeekr υπέβαλε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ, στοχεύοντας να συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, επιδιώκοντας αποτίμηση άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...