Η Mercedes-AMG F1 γίνεται η έβδομη ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία αποκάλυψης του νέου της μονοθέσιου για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023. Το όνομα αυτού είναι W14 και η παρουσίαση του θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου σε online event από την πίστα του Silverstone.

1

Αμέσως μετά, η γερμανοβρετανική ομάδα θα πραγματοποιήσει το shakedown της W14 στην πίστα. Αυτό θα είναι το δεύτερο μονοθέσιο που θα δει τους Lewis Hamilton και George Russell να αγωνίζονται ως teammates. Νέο πρόσωπο στην ομάδα είναι ο Mick Schumacher, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη τρίτου οδηγού, μετά την μη ανανέωση του συμβολαίου του από την Haas.

Η ομάδα με τα οκτώ συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών είχε μια μέτρια επίδοση την περασμένη σεζόν, με μόλις μια νίκη στο ενεργητικό της. Αυτή ήρθε στο Βραζιλιάνικο GP από τον Russell, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη νίκη στην καριέρα του. Επιπλέον, ο Hamilton δεν κατάφερε να μην δει πρώτος την καρό σημαία σε κανέναν αγώνα μέσα στη σεζόν, για πρώτη φορά στη θητεία του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

2Ημερολόγιο παρουσιάσεων

Ομάδα Ημερομηνία
Williams 6 Φεβρουαρίου
AlphaTauri 11 Φεβρουαρίου
Aston Martin 13 Φεβρουαρίου
McLaren 13 Φεβρουαρίου
Ferrari 14 Φεβρουαρίου
Mercedes 15 Φεβρουαρίου
Alpine 16 Φεβρουαρίου
Alfa Romeo
Haas
Red Bull