Δικαστήριο έδωσε 1 εκατ. δολάρια σε μαύρη γυναίκα επειδή υπάλληλος πρατηρίου αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2022 μια μαύρη γυναίκα που απλώς θέλησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό της, δέχτηκε τον ρατσισμό από τον υπάλληλο ενός πρατηρίου, ο οποίος της είπε κατάφωρα πως δεν θα την εξυπηρετήσει λόγω του χρώματος του δέρματος της.

Συγκεκριμένα, η Rose Wakefield πήγαινε στη δουλειά της στο Beaverton του Όρεγκον όταν αποφάσισε να σταματήσει για βενζίνη σε ένα βενζινάδικο που ονομάζεται Jacksons Food Store. Εκεί περίμενε να την εξυπηρετήσει ο υπάλληλος αλλά σε λίγο παρατήρησε πως την αγνοούσε, αφού ο υπάλληλος ονόματος Nigel Powers, εξυπηρετούσε άλλα αυτοκίνητα, λευκών, που έφτασαν στο πρατήριο μετά την Wakefield. Μάλιστα ένα ζευγάρι λευκών ρώτησε τον Powers γιατί τους εξυπηρετεί πριν από την Wakefield, αλλά ο υπάλληλος τους αγνόησε και δεν τους απάντησε.

Η Wakefield απορημένη πήγε μέσα στο κατάστημα για να μιλήσει με τον διευθυντή. Όπως προκύπτει από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, η γυναίκα είπε στον διευθυντή:

Ο υπάλληλος με αγνοεί και συνεχίζει να πηγαίνει σε άλλους πελάτες που ήρθαν μετά από εμένα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Wakefield και ο διευθυντής του καταστήματος βγήκαν έξω από τον κατάστημα. Την ίδια ώρα τους πλησιάζει ο Powers, αλλά η Wakefield είχε βαρεθεί και μπήκε στο αυτοκίνητό της για να φύγει. Πριν φύγει, η γυναίκα θέλησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο ο Powers δεν την εξυπηρέτησε και τον ρώτησε. Η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν “εξυπηρετεί μαύρους”.

Η Wakefield κάλεσε σε έναν εταιρικό αριθμό που της έδωσε ο διευθυντής του καταστήματος για να υποβάλλει καταγγελία. Τον Οκτώβριο του 2020 κατέθεσε μήνυση ισχυριζόμενη πως συνεχίζει να νιώθει “φυλετικό στιγματισμό, ταπείνωση και θυμό”, ενώ το περιστατικό την έκανε να ξεσπά σε κλάματα.

Ο Powers απολύθηκε από την εταιρία επειδή δεν τήρησε τους κανονισμούς της για την εξυπηρέτηση των πελατών και κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης δίκης που ακολούθησε, η επιτροπή ενόρκων εξέτασε τα στοιχεία ότι η Jacksons Food Stores και η PacWest Energy χειρίστηκαν λανθασμένα όλα όσα συνέβησαν στην Wakefield.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το περιστατικό, η επιτροπή των ενόρκων επιδίκασε στην Wakefield αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων: 450.000 για φυλετική διάκριση και 550.000 ως αποζημίωση.

Όταν ρωτήθηκαν για το ποσό, οι δικηγόροι της Wakefield είπαν ότι ανάγκασαν την Jacksons Food Stores και την PacWest Energy να παραδεχτούν πως χειρίστηκαν λάθος τις αρχικές καταγγελίες της Wakefield. Υποτίθεται ότι η εταιρεία αγνόησε τις κλήσεις της Wakefield και διέγραψε τα φωνητικά μηνύματα που άφησε.

Ο δικηγόρος της Wakefield χαρακτήρισε τη νίκη μια κλήση αφύπνισης για τις εταιρείες:

Το μήνυμα που έστειλε η επιτροπή των ενόρκων είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις μεγάλες ρατσιστικές καταγγελίες.

Ο Corey Jackson, πρόεδρος των Jacksons Food Stores είχε διαφορετική άποψη για την απόφαση, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για τις διακρίσεις και δεν συμφωνεί με την απόφαση των ενόρκων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...
Autoblog.gr