Το λευκό ήταν το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως το 2023

Σχετικά άρθρα

Για 14η συνεχόμενη χρονιά το λευκό χρώμα είναι το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρία χρωμάτων αυτοκινήτων BASF.

Συγκεκριμένα το λευκό κυριαρχεί με ποσοστό 36%. Εκτός του λευκού, το μαύρο, το γκρι και το ασημί είναι εξίσου διαδεδομένα χρώματα αυτοκινήτων. Αυτά τα τρία χρώματα καλύπτουν το άλλο 45% των αυτοκινήτων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2023.


Το άλλο 19% των νέων οχημάτων παγκόσμια, βάφτηκαν με άλλου είδους χρώματα το 2023. Το 8% όλων των οχημάτων που παράχθηκαν παγκόσμια ήταν μπλε, ενώ το 4% βάφτηκε κόκκινο.

Παρόλο που το λευκό αποτελεί το πιο δημοφιλές χρώμα, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάλογα με την περιοχή. Ενώ στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, το 40% των αυτοκινήτων ήταν βαμμένο σε λευκό χρώμα, μόνο το 34% των αυτοκινήτων βάφονται σε λευκό χρώμα στη Βόρεια Αμερική. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Νότιο Αμερική είναι 39% και στις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ) 29%.

Η τάση τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δείχνει ότι το λευκό αν και είναι το πιο αγαπημένο χρώμα αρχίζει να χάνει ποσοστό. Φθίνουσα πορεία ακολουθεί και το ασημί, ενώ το γκρι συνεχίζει την ανοδική του πορεία με ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 21%. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι μεγάλη αύξηση γνωρίζει το μπλε χρώμα.

Στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής τα χρώματα είναι ξεκάθαρα με την πλειοψηφία να έχει να κάνει με το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το ασημί, που καλύπτουν το 80% της αγοράς.

Στην Ασία το λευκό αγγίζει το 40%, με το μαύρο να φτάνει το 22%. Στη Νότια Αμερική, το λευκό και το γκρι εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα χρώματα. Το λευκό παραμένει το αγαπημένο χρώμα ανάμεσα στους νοτιαμερικανούς καταναλωτές, καταλαμβάνοντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 39%, με το γκρι να ακολουθεί με ποσοστό 19%, το ασημί με 17% και το μαύρο με 11%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...