Δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση της Greenpeace εναντίον της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2021 η Greenpeace κατέθεσε μήνυση κατά της Volkswagen σε δικαστήριο της Γερμανίας, κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία πως απέτυχε να κάνει το χρέος της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει την VW να σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα που εκπέμπουν CO2 έως το 2030.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Brunswick της Γερμανίας που εξέτασε τη μήνυση ανακοίνωσε πως απέρριψε το αίτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης, με το δικαστήριο να υποστηρίζει πως το VW Group τηρεί τους ισχύοντες κανόνες.

Η VW δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για το κλίμα κάνουν λάθος να επιλέγουν και να στοχεύουν μεμονωμένες εταιρείες.

Η Greenpeace είπε ότι σχεδιάζει περαιτέρω νομικά βήματα και η απόφαση της Τρίτης δεν είναι το τέλος της υπόθεσης, αφού θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr