Διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy η Susie Wolff

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση του ημερολογίου και της μορφής του πρωταθλήματος F1 Academy, η Formula 1 ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ότι η Susie Wolff θα είναι η πρώτη διευθύνουσα σύμβουλος του νέου, αποκλειστικά γυναικείου πρωταθλήματος αγώνων.

Στόχος του F1 Academy είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη νεαρών γυναικών οδηγών προς τα ανώτερα κλιμάκια των διεθνών αγώνων μονοθέσιου. Η F1 έχει ξεκαθαρίσει πως το νέο πρωτάθλημα δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει το W-Series, το οποίο ιδρύθηκε το 2019 και συμμετέχουν μόνο γυναίκες οδηγοί, αλλά αναγκάστηκε να περιορίσει τη σεζόν του 2022 λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης.

Στο F1 Academy θα τρέξουν πέντε ομάδες και 15 οδηγοί, σε 7 πίστες από τρεις αγώνες σε κάθε μια (21 σύνολο). Η εμπειρία της Wolff θα ενισχύει τη διοικητική δομή και θα προσφέρει τη μοναδική της γνώση.

Η Wolff έχει διατελέσει χρέη οδηγού δοκιμών της Williams για αρκετά χρόνια στο παρελθόν και υπό αυτή την ιδιότητα, ήταν η τελευταία γυναίκα που αγωνίστηκε στη Formula 1 κατά τη διάρκεια μιας επίσημης συνεδρίας ενός αγωνιστικού τριημέρου.

Η αγωνιστική της καριέρα ολοκληρώθηκε το 2015 και από το 2018 έχει μεταπηδήσει στο πρωτάθλημα της Formula E. Εκεί, ανέλαβε τη θέση της επικεφαλής της ομάδας της Venturi, για να γίνει CEO της τον Νοέμβριο του 2021. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι η Wolff παραιτήθηκε, καθώς η Maserati ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Venturi, ώστε να εισέλθει στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Διάβασε περισσότερα

F1 Academy: Αποκαλύφθηκε το ημερολόγιο και η μορφή του πρωταθλήματος

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...
Autoblog.gr