Το πρωτάθλημα του W-Series διακόπτεται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

Σχετικά άρθρα

Το W-Series ανακοίνωσε σήμερα πως το φετινό πρωτάθλημα διακόπτεται με άμεση ισχύ εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης. Το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες, φέτος ήταν υποστηρικτικό πρωτάθλημα σε ορισμένα GP της Formula 1 και τα εναπομείναντα τρία GP, αυτά στο Όστιν και το διπλό στη πόλη του Μεξικού ακυρώνονται.

Με την ακύρωση της σεζόν, η Jamie Chadwick ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια του W-Series και για το 2022, έχοντας κερδίσει και τα τρία πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

Η CEO του W-Series, Catherine Bond Muir, δήλωσε:

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση ανακοινώνουμε ότι οι πολυαναμενόμενοι τελευταίοι τρεις αγώνες της σεζόν του 2022 σε Όστιν και στη Πόλη του Μεξικού δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο οργανισμός εργάζεται για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη σεζόν του 2023.

Έχουμε δουλέψει σκληρά για να συγκεντρώσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να γίνει αυτό στο σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται μετά την αποτυχία να φτάσουν τα συμβατικά κεφάλαια και την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Ωστόσο, ενώ είμαστε όλοι απίστευτα απογοητευμένοι που αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί βραχυπρόθεσμα, παραμένουμε θετικοί για το μέλλον του W-Series μακροπρόθεσμα.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα γυναικεία αθλήματα λαμβάνουν πολύ λιγότερη χρηματοδότηση από τα αντίστοιχα των ανδρών και το W-Series δεν αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για τη βοήθεια και την υποστήριξη που λάβαμε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την είδηση ​​των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, γεγονός που επιτάχυνε τη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων και μας έδωσε μεγάλη αισιοδοξία καθώς κοιτάμε το 2023 και μετά.

Αν και δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μια επίσημη ανακοίνωση ακόμη, υπάρχουν πολλές θετικές συζητήσεις σε εξέλιξη και όλα τα μέρη μοιράζονται το πάθος και την πίστη μας στην αποστολή μας να παρέχουμε στον απίστευτο τομέα των γυναικών οδηγών μια πλατφόρμα για να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αγωνίζονται μπροστά σε ενθουσιώδεις οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία της επιχείρησής μας και προσβλέπουμε στη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του W-Series.

Έχοντας δημιουργήσει το W-Series το 2018, είμαι πολύ συνηθισμένη στην ακατάπαυστη δουλειά που συνεχίζεται όχι μόνο για να διατηρηθεί η επιχείρησή μας λειτουργική, αλλά και να αποκτήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη χορηγία για να αναπτύξουμε περαιτέρω την επιχείρησή μας, υποστηρίζοντας τις ταλαντούχους οδηγούς και το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό μας που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους στην προώθηση του W-Series και της αποστολής μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξη της απίστευτης και αυξανόμενης βάσης θαυμαστών μας και ελπίζουμε να μοιραστούμε θετικά νέα σχετικά με το μέλλον του W-Series τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην τρεις φορές πρωταθλήτρια μας Jamie Chadwick. Έχει κυριαρχήσει στο W-Series του 2022 και αυτό το πρωτάθλημα το αξίζει. Ήμασταν και θα είμαστε πάντα απίστευτα περήφανοι και υποστηρικτικοί για την καριέρα της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο συναρπαστικό της κεφάλαιο.

Σε όλες της οδηγούς του W-Series, θα ήθελα να εκφράσω υπερηφάνεια και ειλικρινή ευγνωμοσύνη για τον επαγγελματισμό και το ταλέντο σας, παρέχοντας διασκεδαστικούς και συναρπαστικούς αγώνες όλη τη σεζόν και για τη συνεχή ακλόνητη υποστήριξή σας καθώς πλοηγούμαστε στα επόμενα βήματα για το πρωτάθλημα μας. Θα εργαζόμαστε πάντα σκληρά για να παρέχουμε στις γυναίκες οδηγούς αγώνων τις ευκαιρίες να επιτύχουν και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε το έργο που έχει ξεκινήσει το W-Series για την υποστήριξη των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΠηγήW-Series

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...