Η Ford περικόπτει 1.100 θέσεις εργασίας στην Ισπανία

Σχετικά άρθρα

Έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της Ford πως θα περικόψει περίπου 3.800 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, επικαλούμενη το αυξανόμενο κόστος και την ανάγκη για μια πιο “λιτή δομή”, η Μπλε Οβάλ εταιρία σχεδιάζει την περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας στην Ισπανία, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια.

Όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της, οι απολύσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογεί η εταιρεία σε ό,τι αφορά την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Ford θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τους συνδικαλιστικούς εταίρους της για να μειώσει τον αντίκτυπο των απολύσεων,

ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Πέρυσι, η Ford είχε δηλώσει ότι καθυστερούσε τις επενδύσεις παραγωγής στην Ισπανία, σημειώνοντας ότι θα επιμείνει στο σχέδιό της να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων εντός δεκαετίας, στο ισπανικό εργοστάσιό της. Και το project παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων θα συνεπαγόταν περικοπές θέσεων εργασίας, όπως είχε αναφέρει η Ford.

Τον Απρίλιο η Ford θα τερματίσει τη παραγωγή των S-Max και Galaxy στο εργοστάσιο της στη Βαλένθια, καθώς μετατοπίζει τη σειρά επιβατικών αυτοκινήτων της σε SUV και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...