Στα μέσα του μήνα, η Gordon Murray Automotive ολοκλήρωσε την παραγωγή του πρώτου carbon πλαισίου του μοντέλου, πετυχαίνοντας το σημαντικότερο ορόσημο στην σύντομη ιστορία της.

Σήμερα, είναι η ώρα του Gordon Murray να πάρει για τελευταία φορά για μια γρήγορη βόλτα ένα εκ των πρωτοτύπων του T.50, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος της ανάπτυξης του εκπληκτικού βρετανικού hypercar, λίγο πριν την έναρξη των παραδόσεων στους τυχερούς πελάτες. Το χαμόγελο του κορυφαίου μηχανολόγου νομίζω τα λέει όλα!

Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής Gordon Murray είπε:

Αυτό είναι πραγματικά η επόμενη [McLaren] F1, και αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Το T.50 έπρεπε να προσφέρει όλα όσα έκανε αυτό το αυτοκίνητο, αλλά καλύτερα -και αυτό κάνει. Είναι ένα αυτοκίνητο που επικεντρώνεται στον οδηγό και είναι συναρπαστικό στην οδήγηση, και όσο για τον κινητήρα V12, το μόνο που μπορώ να πω είναι ουάου!

Η παραγωγή του T.50 θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες, η συναρμολόγηση των οποίων γίνεται στο χέρι στις εγκαταστάσεις της GMA στο Dunsfold της Αγγλίας. Κάθε αυτοκίνητο θα είναι απολύτως μοναδικό για τον ιδιοκτήτη του, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε ένα που να έχει το ίδιο εξωτερικό χρώμα με κάποιο άλλο.

Το μειωμένο βάρος είναι μία από τις επτά βασικές αρχές της GMA, με το carbon πλαίσιο στην καρδιά του T.50 να είναι ένα βασικό παράδειγμα αυτού του ήθους. Το ίδιο το πλαίσιο ζυγίζει μόνο 107 κιλά, με τον απίστευτο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth -απόδοσης 665 ίππων και περιοριστή στροφών στις 12.100 σ.α.λ.- να έχει βάρος μόλις 178 κιλών.