Η Ferrari προχώρησε στην ανάκληση 425 αυτοκινήτων των 296 GTB και 296 GTS στις ΗΠΑ. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως μπορεί να προκληθεί διαρροή καυσίμου από το ρεζερβουάρ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Η Ferrari ανακάλυψε πως ο συνδετικός σωλήνας του ρεζερβουάρ που είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο ενδέχεται να έρθει ακούσια σε επαφή με το προστατευτικό κάλυμμα της μπαταρίας υψηλής τάσης που είναι κατασκευασμένο από ίνες γυαλιού και ανοξείδωτο χάλυβα. Το αλουμίνιο και ο χάλυβας μπορούν να αντιδράσουν χημικά, προκαλώντας διάβρωση και διαρροή καυσίμου, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στα 296 GTB και 296 GTS.

Η Ferrari θα επιδιορθώσει δωρεάν το πρόβλημα αντικαθιστώντας τον συνδετικό σωλήνα του ρεζερβουάρ καυσίμου με έναν που φέρει αντιδιαβρωτικό ελαστικό προστατευτικό στρώμα.

Η εταιρεία που δεν έχει λάβει αναφορές για ατυχήματα, τραυματισμούς, διαρροές καυσίμων ή θανάτους που να σχετίζονται με το πρόβλημα, έχει σταματήσει προσωρινά τις πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων της στις ΗΠΑ και ζητά από τους κατόχους τους, να σταματήσουν να τα οδηγούν, μέχρι να γίνουν οι εργασίες αντικατάστασης του σωλήνα.