Η επταθέσια έκδοση του VW ID. Buzz

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα, στο περιθώριο της διεθνής ημέρας Volkswagen Bus, ήτοι μια γιορτή που δημιούργησε η γερμανική εταιρία για να τιμήσει το Type, παρουσίασε την έκδοση του ID. Buzz με το μακρύ μεταξόνιο που έχει τρεις σειρές καθισμάτων.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 25 εκατοστά και φτάνει τα 3,24 μέτρα, με το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 4,962 μέτρα. Έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 Cd, με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 306 και να φτάνει έως τα 2.469 λίτρα μετά την αναδίπλωση των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς. Στο εσωτερικό υπάρχει head-up display, οθόνη αφής 12,9″ και ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3″.

Λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου, υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος για τη μπαταρία. Έτσι το όχημα προσφέρεται τόσο με την μπαταρία 77 kWh (μικτή χωρητικότητα 85 kWh), αλλά και με την 85 kWh (μεικτή χωρητικότητα 91 kWh). Και οι δύο μπαταρίες υποστηρίζουν ταχυφορτιστή έως 200 kW.

Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στον πίσω άξονα αποδίδει 286 ίππους και 560 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Αργότερα θα υπάρξει και η τετρακίνητη έκδοση ID.Buzz GTX με 339 ίππους, με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά άξονα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Το ID.Buzz με το μακρύ μεταξόνιο θα κατασκευαστεί στο Ανόβερο και θα είναι διαθέσιμο από το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...