H Ford εγκαινιάζει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών στην Κολωνία

Σχετικά άρθρα

Η Ford εγκαινίασε και επίσημα σήμερα το κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων της Κολωνίας, εκεί που η Μπλε Οβάλ εταιρία θα κατασκευάζει τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της για την Ευρώπη.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Niehl της Κολωνίας και ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα για πρώτη φορά το 1930, με την εταιρία να το εκσυγχρονίζει σε μια μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, το εργοστάσιο καταλαμβάνει επιφάνεια 125 εκταρίων και είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που επιτρέπουν ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 250.000 ηλεκτρικών.

Το νέο Explorer θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα είναι ένα σπορ crossover.

Επιπλέον, το εργοστάσιο στην Κολωνία είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο κέντρο συναρμολόγησης που εγκαινιάζει η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο, και υποστηρίζει τη δέσμευση της να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της έως το 2035.

Διάβασε ακόμα

Ford: Τα αυτοκίνητα μας θα βγαίνουν σύντομα μόνα τους από τη γραμμή συναρμολόγησης

Για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα, η Ford θα μειώσει τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων στο εργοστάσιο με την υιοθέτηση νέων διαδικασιών και την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και τεχνολογιών. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου είναι ανθρακικά ουδέτερα, καθώς πρόκειται για 100% πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Η θερμότητα που απαιτείται για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων και τις διαδικασίες είναι απαλλαγμένη από τον άνθρακα, καθώς ο τοπικός πάροχος ενέργειας θα αντισταθμίσει τις αντίστοιχες εκπομπές από το εργοστάσιο συναρμολόγησης για λογαριασμό της Ford. Η θερμότητα παράγεται από μία εξωτερική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μία μονάδα αποτέφρωσης απορριμμάτων και παρέχεται στη Ford μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου ατμού.

Ο τοπικός πάροχος ενέργειας σχεδιάζει να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές ρύπων για την εν λόγω παροχή θερμότητας κατά περίπου 60% το 2026 και στη συνέχεια να τις εξαλείψει πλήρως μέχρι το 2035. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία θα πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα ως ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή η ανεξάρτητη πιστοποίηση θα ελέγχεται και θα προσαρμόζεται σε τακτική βάση σε σχέση με την αγορά αντισταθμίσεων άνθρακα υψηλής ποιότητας για τυχόν εναπομείνασες εκπομπές ρύπων.

Η τεχνολογική αναβάθμιση του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία συνοδεύεται από βελτίωση της βιοποικιλότητας και της οικολογικής ισορροπίας του υπάρχοντος χώρου πρασίνου του εργοστασίου. Μεταξύ των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή είναι μια νέα πολυετής χορτολιβαδική βλάστηση, η αλλαγή των οικολογικά φτωχών χορτολιβαδικών εκτάσεων σε λιβάδια αγριολούλουδων και ξενοδοχεία εντόμων, καθώς και ενδιαιτήματα νυχτερίδων και
πουλιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...