Wolff: Μετάνιωσα που δεν υπέγραψα συμβόλαιο με τον Verstappen πριν πάει στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Toto Wolff παραδέχτηκε πως έχει μετανιώσει που δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Max Verstappen όταν είχε την ευκαιρία, πριν ο Ολλανδός κλείσει συμβόλαιο με την Red Bull.

Ο Wolff αποκάλυψε πως είχε δύο ραντεβού με τον πατέρα του Max Verstappen, Jos, το 2013 και το 2014, συζητώντας το ενδεχόμενο ο Ολλανδός να ενταχθεί στη Mercedes, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Verstappen πήγε στο junior πρόγραμμα της Red Bull τον Αύγουστο του 2014 και έναν χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 με την ομάδα της Toro Rosso.

Μίλησα με τον Jos και τον Huub Rothengatter [τον μάνατζερ του Jos Verstappen κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη F1] όταν ήρθαν στο γραφείο μου στο Brackley και αυτό πρέπει να ήταν όταν ο Max ήταν στα καρτ [το 2013], λίγο πριν την Formula 3 [το 2014].

Μετά μιλήσαμε ξανά όταν ο Max και ο Jos με επισκέφτηκαν στο σπίτι μου στη Βιέννη. Περάσαμε μερικές ώρες συζητώντας το μέλλον του.

Μετάνιωσα που έχασα τον Max; Σίγουρα. Αλλά δεν ήταν μια επιλογή την εποχή εκείνη.

Είχαμε δύο οδηγούς με τους οποίους ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος, τους Nico [Rosberg] και Lewis [Hamilton], και όταν ο Nico έφυγε [στα τέλη του 2016], ο Valtteri [Bottas] ήταν τότε η επιλογή και ο Max δεν ήταν διαθέσιμος,

είπε ο Wolff που ερωτηθείς αν προσπάθησε ποτέ να προσεγγίσει ξανά τον Verstappen μετά τη μετακίνησή του στη Red Bull, απάντησε:

Μετά από αυτό είχαμε πάντα φιλική επαφή, αλλά ποτέ δεν συζητούσαμε για συμβόλαια.

Ο Wolff έχει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα “λειτουργούσε” ένα δίδυμο Hamilton – Verstappen στην Mercedes.

Θα είχε λειτουργήσει ο Max και ο Lewis στην Mercedes; Ίσως όχι. Και ο Lewis βρίσκεται στην Mercedes από πάντα, οπότε αυτή τη δύσκολη ερώτηση δεν χρειάστηκε ποτέ να την κάνω στον εαυτό μου για τον οργανισμό. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Τότε που μπορούσα να πάρω τον Max είχα ήδη δύο οδηγούς και χωρίς junior ομάδα ήταν ξεκάθαρο ότι η επιλογή της Toro Rosso ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Και καλά έκαναν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...