Σε συνεργασία με την Google η ρύθμιση των φαναριών στην Αττική

Σχετικά άρθρα

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν στους δρόμους της Αττικής είναι ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς.

Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής αναζητώντας τρόπους διευκόλυνσης των οδηγών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, προχώρησε σε μια στρατηγική συμφωνία με την Google με στόχο την διαχείριση του κυκλοφοριακού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον σύμβουλο οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη, η συμφωνία αφορά τη σύνδεση των φαναριών στους δρόμους με το σύστημα της Google, με τον αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό να αναλαμβάνει τη διαχείριση του χρόνου φωτισμού των σηματοδοτών.

Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση στους δρόμους θα επηρεάζει άμεσα τον χρόνο φωτισμού των φαναριών και πόσο θα διαρκεί η κόκκινη και πράσινη φάση, η οποία θα ρυθμίζεται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με την κυκλοφορία στον κάθε δρόμο.

Συνεχίζοντας, ο Λογοθέτης εξήγησε:

Σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού.

[Photo credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από 1η Μαΐου

Από την Τετάρτη 1 Μαΐου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...