Επίσημο: Alfa Romeo 33 Stradale

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo παρουσίασε σήμερα το νέο της supercar, το 33 Stradale που αντλεί έμπνευση από την θρυλική 33 Stradale του 1967, που για πολλούς είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από μια μινιμαλιστική προσέγγιση και προσφέρεται σε δύο θέματα, τα Tributo και Alfa Corse. Το πρώτο μιμείται το εσωτερικό του κλασσικού αυτοκινήτου, ενώ το δεύτερο είναι πιο σπορ.

Το τιμόνι δεν έχει κουμπιά, παρά μόνο αλουμινένια paddles, ενώ υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλουμινένια και carbon διακοσμητικά, δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, διακόπτες στη κεντρική κονσόλα και στην οροφή, ενώ δεν υπάρχει κεντρική οθόνη.

Διαθέτει ενεργή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και κίνηση παίρνει από τον 2,9-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα των Quadrifoglio εκδόσεων των Giulia και Stelvio που αποδίδει άνω των 620 ίππων, ενώ προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό με απόδοση 750+ ίππων. Η μπαταρία της ηλεκτρικής έκδοσης έχει χωρητικότητα περίπου 100 kWh, έχει αρχιτεκτονική 800 volt και υποστηρίζει ταχυφορτιστές έως 350 kW.

Έχει τελική ταχύτητα 333 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το σύστημα πέδησης είναι brake-by-wire, με τους δίσκους να είναι κατασκευασμένοι από carbon-κεραμικό υλικό και να είναι δημιουργία της Brembo.

Ο V6 κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με μπλοκέ διαφορικό, με την αυτονομία της ηλεκτρικής έκδοσης να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα ανά φόρτιση (WLTP). Υπάρχουν δύο προγράμματα λειτουργίας (Strada και Pista).

Το monocoque πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχει αλουμινένιο πλαίσιο H. Από τα ίδια υλικά είναι κατασκευασμένα πολλά μέρη του σώματος. Μέρη του πλαισίου είναι δανεισμένα από την Maserati MC20, με ορισμένα τμήμα της ενεργής ανάρτησης να προέρχονται από την Giulia Quadrifoglio GTA.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, με το πίσω παράθυρο να είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό υλικό. Ο Valtteri Bottas συνέβαλε στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου, οδηγώντας το στην πίστα του Balocco. Η παραγωγή του αυτοκινήτου, που μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, θα περιοριστεί σε μόλις 33 μονάδες και ήδη όλες έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Για την παραγωγή της 33 Stradale, η Alfa Romeo ανέθεσε την κατασκευή τους στην Carrozzeria Touring Superleggera, με τους ανθρώπους της Alfa Romeo (μηχανικούς, σχεδιαστές κτλ) να άκουσαν πρώτα τους αγοραστές του αυτοκινήτου και στη συνέχεια δημιούργησαν το αυτοκίνητο μαζί, με το κάθε αυτοκίνητο να είναι διαφορετικό από το άλλο, μιας και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις επιλογές εξατομίκευσης του κάθε ιδιοκτήτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...